čtvrtek 25. dubna 2024 Marek

Nuda na pivu? Olomoucká aplikace GoCatchMe! vám najde parťáka!

Počasí, které zrovna panuje, není příliš lákavé a většina lidí zvolí raději teplo domova. My pro vás ale máme tip, kterým si můžete zpříjemnit svůj den a poznat nové lidi. Jedná se o aplikaci GoCatchMe! z dílny mladých olomouckých vývojářů.

 S aplikacemi na seznamování se v poslední době roztrhl pytel. Mnoho z nich pracuje s GPS signálem a zakládá si právě na určování polohy uživatelů. Aplikace GoCatchMe! není výjimkou. Zjednodušeně řečeno, jedná se o aplikaci podobnou geocachingu, akorát, že v cíli nenarazíte na krabičky s odměnami, ale na lidi.

Někdo například sedí sám v hospodě a chtěl by nějakou společnost. Jednoduše do aplikace zadá výzvu, kterou doplní o popis a může čekat na neznámou osobu. Ostatní si můžou konkrétní výzvu vybrat a následně se jim začne odpočítávat 30 minutový limit. Do tohoto limitu se musí dostat k vyzyvateli na vzdálenost menší než 20 metrů. Pokud se tak stane, mobily obou osob dají signál, že jste našli správného člověka. Navigace nefunguje klasicky, takže se vám nezobrazí šipka a nezavede vás až na místo. Řídíte se pouze pokyny „přihořívá“ a „samá voda“. Vaši vzdálenost od cíle však znát budete.

V Olomouci se pořádají několikrát do roka srazy, kdy se skupinka lidí sejde na určitém místě a zahrají si „chytací“ hru přes GoCatchMe! Tyto srazy mají výhodu, že si každý najde svoji výzvu a osobu, za kterou bude putovat. Pokud se vám nápad zalíbil, tak si tuto aplikaci určitě vyzkoušejte.

Autoři | Foto Facebook GoCatchMe!

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.