pátek 19. dubna 2024 Rostislav

TOP 10 zásahů olomouckých strážníků za rok 2018: Zmatený Borat, sloni v centru nebo koupel v kašně

Olomoučtí strážníci zveřejnili desítku nejzajímavějších zásahů, ke kterým vyjížděli v roce 2018. O valné většině z nich vás informovala i redakce Olomoucké Drbny. Podívejte se na žebříček.

1. Muž ujel se srnou pod autem dvacet kilometrů

Kuriózní telefonické oznámení o zvířeti zaklíněném pod autem na ulici Kavaleristů přijalo v sobotu 13. ledna 2018 v odpoledních hodinách Operační středisko Městské policie Olomouc. Oznamovatelka na místě strážníkům ukázala dodávkové vozidlo značky Fiat, kde se pod zadní nápravou nacházela uvízlá mrtvá srna. Přes operační středisko se podařilo kontaktovat řidiče vozidla. Třiadvacetiletý muž hlídce sdělil, že toho dne jel po třetí hodině ranní z Litovle do Olomouce. Po cestě uslyšel ránu, kdy si myslel, že pouze projel nerovností na vozovce. Protože si ničeho nevšiml, vozidlo po příjezdu do Olomouce zaparkoval a z místa odešel. Z důvodného podezření na dopravní nehodu byla na místo přivolána Policie ČR, která si na místě celou věc převzala k dalšímu řešení.

2. Poník odešel ze zahrady a pochodoval po Olomouci, odchytila ho strážnice v době volna

V úterý 30. ledna odpoledne se poník volně pohyboval po Olomouci. Odchycen byl na Heydukově ulici v areálu kynologického cvičiště strážnicí městské policie v době volna.

 

 

 

3. Dva muži si na nákupních vozících z Globusu odváželi svinovací dveře a rozvodnou elektrickou skříň

Svinovací dveře s elektromotorem a rozvodnou elektrickou skříň, takový lup si ve čtvrtek po třetí hodině ranní vezli dva muži na nákupních vozících z Globusu v Olomouci. Když se mužů strážníci zeptali, kde k těmto věcem přišli, odpověděli, že je našli za hypermarketem volně odložené.
 

4. Kachňata se zatoulala na stavbu na Wolkerově ulici, vyvést je museli strážníci

Vedoucí stavby, která probíhá na Wolkerově ulici v Olomouci, zavolal v pondělí 4. července ráno olomouckou městskou policii. Na stavbu se totiž zatoulala kachna s mláďaty a stavbyvedoucí se obával o jejich bezpečí.

 

5. Sloni v centru města překvapili místní i turisty. Podle strážníků se celá akce obešla bez komplikací

V úterý v odpoledních hodinách se v Olomouci naskytl lidem nezvyklý pohled. Středem města se totiž procházeli tři sloni. Městská policie informovala, že se celá akce zaměstnanců cirkusu obešla bez výraznějších komplikací.

 

 

6. VIDEO: Mladík vylezl na Terezskou bránu a odnesl kus zábradlí, pak se před strážníky schovával v kašně

Velké dobrodružství chtěl asi zažít mladík, který v úterý 10. července v ranních hodinách nejprve poškodil zábradlí na vrchu Terezské brány a poté se koupal v Caesarově kasně. Tam ho přistihli olomoučtí strážníci.

 

7. Agresivní kočka nechtěla vylézt z motoru auta, bezradné řidičce museli pomoci strážníci

Ke kurióznímu případu museli vyjíždět v pondělí 6. srpna olomoučtí strážníci. Žena si totiž nevěděla rady s kočkou, která zalezla do prostoru od motoru auta a nechtěla ho opustit.

 

8. Muž našel na Dolní Novosadské v Olomouci 26 tisíc v hotovosti. Předal je strážníkům

Osmadvacetiletý muž přišel včera po sedmé hodině večerní na služebnu Městské policie Olomouc s nevšedním nálezem. Muž totiž u cesty v Dolní Novosadské ulici našel 26 tisíc korun v hotovosti. Všech třináct bankovek v nominální hodnotě 2 000 korun bude předáno na příslušný odbor magistrátu města Olomouce, uvedl mluvčí strážníků Petr Čunderle.

 

9. V Olomouci pobíhal zmatený muž v Boratových plavkách. Nevěděl, jak se jmenuje

Na zmateného muže v Boratových plavkách a žluté dece, který se pohybuje na střeše drážního domku v ulici U Botanické zahrady, byli včera dopoledne upozorněni strážníci Městské policie Olomouc.

 

 

10. Muž dostal za parkovaní před domem od jeho obyvatele přes záda násadou od smetáku

Vyhrocený průběh měl čtvrteční incident mezi řidičem a obyvateli domu, ke kterému došlo v ulici V Kotlině v Olomouci. Muž za parkování auta před jejím domem uštědřil řidiči dvě rány přes záda násadou od smetáku.

 

 

 

Foto Městská policie Olomouc, By Gpqs [CC BY-SA 4.0 (https://creativecommons.org/licenses/by-sa/4.0)], from Wikimedia Commons

Štítky TOP 10, Městská policie Olomouc

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.