pátek 26. dubna 2024 Oto

Mladík pokousal záchranáře, smýkal se ženou po zemi a v opilosti demoloval věci

Ve vazbě skončil devatenáctiletý mladík ze Šumperska, který má na svědomí loupež, ublížení na zdraví, výtržnictví, krádež a poškození cizí věci. Všech těchto skutků se měl dopustit od října loňského roku do začátku toho letošního.

Pokousaný záchranář a spoušť v Šumperku

V říjnu za sebou v opilosti nechal v šumperských ulicích spoušť. Kusem betonu rozbil okno přízemního bytu a poškodil i vstupní dveře panelového domu, do kterých kopal. Pak převrátil a poškodil betonový odpadkový koš. Tímto jednáním měl způsobit škodu za více než 9 tisíc korun.

„Koncem měsíce října měl v Šumperku v sanitním voze jednou ranou pěstí a kousnutím do předloktí napadnout pracovníka Zdravotnické záchranné služby, který byl společně s kolegou vyslán k ošetření jeho úrazu. Způsobené zranění si u záchranáře vyžádalo pracovní neschopnost,“ uvedla policejní mluvčí Jiřina Vybíhalová.

Napadená žena

22. prosince krátce před sedmou hodinou v Šumperku v ulici M. R. Štefánika ráno stejný mladík přepadl devětapadesátiletou ženu, kterou chtěl oloupit o kabelku. Mladík měl oběma rukama uchopit kabelku, kterou nesla žena zavěšenou na lokti a vší silou se snažit kabelky zmocnit, a to i přesto, že se žena intenzivně bránila a křičela na něj.

„Svého lupu se ale nechtěl vzdát, a tak ženu i s kabelkou táhl po kluzkém povrchu silnice asi sedm metrů a svůj útok vzdal až poté, co na něj začala křičet také kolegyně poškozené a vyhrožovat oznámením věci policii,“ popsala mluvčí.

Vykradené potraviny

Ve středu 2. ledna před druhou hodinou v noci se mladík pokusil vyloupit potraviny v ulici Jeremenkova v Šumperku. Mladíka policisté zadrželi v okamžiku, kdy se snažil i s odcizeným zbožím opustit prodejnu otvorem ve výloze, kterou předtím za pomoci betonové dlaždice rozbil.

Zájem měl především o alkohol, cigarety a tabák. Z prodejny vynesl zboží za více než 7 tisíc korun. Po provedení prvotních úkonů putoval zadržený muž do policejní cely. Následně státní zástupce podal soudci návrh na vzetí obviněného do vazby a ten jeho návrh akceptoval.

„Obviněnému mladíkovi nyní v případě prokázání viny a odsouzení hrozí podle trestního zákoníku mimo jiné až desetiletý trest odnětí svobody,“ dodala mluvčí policie Jiřina Vybíhalová.

Foto Jan Luxík

Štítky napadení, krádež, mladík, Šumpersko

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.