pátek 19. dubna 2024 Rostislav

FOTO: Malí kluci rozbili sedm aut. Policistům se přiznali, trestně stíhaní být nemohou

Pátrání po pachateli vandalských činů, při kterých bylo v únoru a březnu letošního roku v Přerově poškozeno několik aut, bylo úspěšné. Policistům se k protiprávnímu jednání přiznali tři chlapci ve věku 12, 13 a 14 let. Jejich trestní stíhání je vzhledem k věku nepřípustné. Společně se dopustili dvou činů jinak trestných, a to krádeže ve stadiu pokusu a poškození cizí věci, uvedla mluvčí policie Miluše Zajícová.

Dvě Octavie v únoru

Koncem února se chlapci vloupali do dvou vozidel značky Škoda Octavia. Oběma autům rozbili okna. „V jednom nenašli nic, co by stálo za to, ale ve druhém našli pouzdro s patnácti cédéčky, které ukradli. Auto navíc mechanicky poškodili na dveřích a na střeše," uvedla policejní mluvčí Miluše Zajícová.

Dvě Felicie v březnu

V první polovině března ukradli autorádio a dva zahradní rýče z Felicie. „S vozidlem měli v úmyslu se i projet, proto vytrhli pod volantem elektrické kabely od zapalování. Po neúspěšném pokusu autu poškodili interiér, okolí palivové nádrže a čelní sklo. S vozidlem navíc manipulovali tlačením dopředu a dozadu," doplnila mluvčí.

„O pár dní později se vrátili na stejné místo, kde stálo vozidlo stejné značky jako v předchozím případě. Za pomoci kamene rozbili okno a uvnitř poškodili spínací skříňku zapalování. Z auta se jinak žádné další věci neztratily," popsala Zajícová.

Octavia, Saab a Ford koncem března

Poslední zátah udělali mladí vandalové koncem března. Tentokrát rozbili Octavii, Saab a Ford Escort. „Do všech se dostali stejným způsobem, opět za pomoci kamene a rozbitím okna. Auta prohledali, ale nic z nich nevzali," dodala mluvčí.

Majitelům aut způsobili chlapci celkovou škodu na odcizených věcech 1 800 korun. Na poškození vozidel se škoda vyšplhala na částku 22 650 korun.

Foto PČR

Štítky poškození, auta, krádež, chlapci, nezletilí, Přerov

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.