úterý 23. dubna 2024 Vojtěch

Prostějov získal třetí místo v celostátní soutěži recyklace elektrospotřebičů

Ve čtvrtek 16. května se v sále Staré radnice v Havlíčkově Brodě konalo vyhlášení soutěže „Hejbni s elektrem pro lepší život“. Prostějov se umístil na bronzové příčce a vyhrál tak odměnu 25 tisíc korun.

Třetí místo získal Prostějov na celostátní soutěži statutárních měst v kategorii s počtem obyvatel do 89 999, kterou vyhlásil loni v dubnu kolektivní systém pro sběr a recyklaci vysloužilých spotřebičů Elektrowin. Cenu na čtvrtečním slavnostním vyhlášení převzala náměstkyně primátora Milada Sokolová spolu s Ilonou Kovaříkovou z Odboru správy a údržby majetku Magistrátu města Prostějov.

„Jsem hrdá na naše obyvatele, kteří se snaží pro lepší životní prostředí dělat maximum. Odměnou je jim tato cena, za kterou jim děkujeme," uvedla náměstkyně Sokolová.

Kritériem hodnocení byla hmotnost zpětně odevzdaného elektrozařízení na jednoho obyvatele. Obyvatelům Prostějova se podařilo vysbírat 3,6 kilogramu na osobu. Před nimi byla jen Jihlava a na prvním místě Děčín, který vysbíral o téměř tři čtvrtě kila na osobu více.

Do dvou soutěžních kategorií se přihlásilo celkem 25 měst a svojí účastí v prvním ročníku soutěže tak aktivně přispěla k ochraně životního prostředí.

Autoři | Foto prostejov.eu

Štítky Prostějov, třídění odpadu, soutěž Hejbni s elektrem pro lepší život, zprávy, Prostějovsko

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.