sobota 20. dubna 2024 Marcela

Opilí fanoušci po hokeji napadli strážníka, demolovali značky a popelnice. Skončili na záchytce

Demolování značek, shazování popelnic a nakonec i napadení strážníka provázelo cestu asi desetičlenné skupiny fanoušků, kteří se v úterý večer vraceli v Olomouci z hokejového zápasu. Tři z nich skončili nakonec na záchytné stanici, další muž, který kopl strážníka do břicha, v rukou policie. Incidenty budou řešeny jako přestupky i pro podezření z trestného činu, informoval dnes mluvčí olomoucké městské policie Petr Čunderle.

Dopravní značky poškodil podle strážníků jeden z mužů v ulici Pöttingova. „Poté se celá skupina vydala směrem k ulici Palackého, kdy cestou fanoušci pokřikovali vulgární výrazy směrem ke strážníkům a během tohoto dále shodili i několik popelnic," uvedl Čunderle.

Po zadržení strážníci naměřili jednomu z fanoušků v dechu 2,61 promile alkoholu, dalšímu 1,54 promile, proto je odvezli na protialkoholní a záchytnou stanici. Jeden z mužů přitom kopnul strážníka do břicha. „Z přestupku proti veřejnému pořádku řešili strážníci ještě dalšího fanouška, který směrem ke strážníkům ukazoval obscénní gesta, vulgárně je urážel a vyzýval je, aby si sundali uniformu a že jim ukáže," dodal Čunderle. I tento fanoušek s 1,2 promile nakonec skončil na záchytné stanici.

Autoři | Foto Michaela Valsová

Štítky ČR, kriminalita, vandalismus, Olomouc

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.