pátek 26. dubna 2024 Oto

AKTUÁLNĚ: V Resortu Hodolany byla dnes nahlášena bomba. Policie po anonymovi pátrá

Olomoučtí policisté od dnešního rána řeší anonymní oznámení o uložení bomby v Resortu Hodolany. Oznámení o události přijali policisté krátce po půl třetí v noci od majitele hotelu, kam někdo neznámý tuto skutečnost oznámil.

„Policisté bezprostředně po přijetí oznámení přijali patřičná opatření. Na místo byly vyslány všechny dostupné policejní hlídky, včetně policejních psovodů se speciálně vycvičenými psy na vyhledávání výbušnin, neboť se jednalo o dvě hotelové budovy," uvedla policejní mluvčí Irena Urbánková.

Policisté ani v jedné z budov žádný nástražně výbušný systém nenašli a evakuace osob nebyla nutná. Do opatření se zapojilo dvacet policistů včetně dvou psovodů se speciálně vycvičenými psy na vyhledávání výbušnin. Policie prověřuje všechny doposud získané informace a po volající osobě pátrá.

„V dané věci policisté zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu šíření poplašné zprávy, na který trestní zákoník stanoví trest odnětí svobody až na tři léta," dodala mluvčí.

Foto Jindřich Karas

Štítky anonym, bomba, Resort Hodolany, Olomouc

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.