čtvrtek 16. května 2024 Přemysl

Dva muži obvinění z výroby pervitinu. Suroviny si opatřovali v Polsku

Tento týden se kriminalistům podařilo zadržet výrobce pervitinu na Jesenicku, který se výrobě drogy věnoval v bytě rodinného domu v Jeseníku. Policisté také obvinili muže z Šumperska, který se v červnu pokusil přes hranice převézt léky k jeho ilegální výrobě.

Kriminalisté na Jesenicku zadrželi pětatřicetiletého muže, kterého obvinili z výroby pervitinu. Podle policejního vyšetřování muž v průběhu letošního roku připravoval drogu v bytě rodinného domu v Jeseníku. „Drogu vyráběl z léků, které si sám obstarával v Polsku. V rámci domovní prohlídky byla zajištěna kompletní varna i se surovinami sloužícími k nelegální výrobě pervitinu,“ řekla policejní mluvčí Tereza Neubauerová. Muž je obviněný z nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy. Hrozí mu až pět let ve vězení. 

Policii se také podařilo zadržet devětadvacetiletého muže ze Šumperska, který se letos v červnu snažil převézt přes hranice léky k ilegální výrobě metamfetaminu. „Muž cestoval na motocyklu s částečně vybroušeným výrobním číslem, opatřeným registrační značkou patřící jinému motorovému vozidlu. V polských lékárnách nakoupil různé léky obsahující hydrochlorid pseudoefedrinu,“ řekla policejní mluvčí. Muž je obviněný z přečinu výroby a držení předmětu k nedovolené výrobě omamné a psychotropní látky. Policistům vydal přes 400 kusů tablet, ze kterých by mohlo být vyrobeno asi 18 gramů pervitinu. Podle policie by za drogu na černém trhu získal 35 tisíc korun.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky pervitin, metamfetamin, výroba, drogy, Jeseník, Šumpersko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.