pondělí 29. dubna 2024 Robert

V supermarketech před koncem roku přibývá pokusů o krádež alkoholu

V Prostějově během vánočních svátků řešila policie hned dva případy pokusu o odcizení alkoholu. V obou případech se jednalo o mladíky, kteří chtěli odejít ze supermarketu bez placení.

Osmadvacetiletý muž se pokusil z prostějovského supermarketu odcizit hned pět lahví s alkoholem. Zboží si vložil na prodejní ploše do tašky a následně chtěl projít přes pokladní zónu bez placení. „Muž byl v pokladní zóně zadržen a vyzván k setrvání na místě do příjezdu policie," uvádí tisková mluvčí Městské policie Prostějov Tereza Greplová. Mladík výzvu uposlechl a po příjezdu policie byl následně vyznán k vrácení zboží. Nepoškozené láhve v celkové hodnotě téměř tři tisíce korun dobrovolně vydal a zboží tak bylo vráceno zpět do prodeje. 

Stejný případ řešila policie o chvíli později v dalším obchodě v Prostějově. Tentokrát se muž pokusil odcizit rovněž alkohol, konkrétně dvě láhve Metaxy v celké hodnotě 798 korun. Situace probíhala stejně, jako v prvním případě. Muž si opět vložil zboží na prodejní ploše do batohu a rozhodl se projít platební zónu bez placení. Ostraha obchodu si však jednatřicetiletého muže všimla a před odchodem jej zastavila. Na místo byla opět přivolaná policie. „I v tomto případě muž odcizené zboží dobrovolně vydal a bylo vráceno do prodeje ,“ dodává Greplová. 

Svým jednáním jsou oba pánové důvodně podezřelí z přestupku proti majetku. Obě záležitosti projedná příslušný správní orgán. O tom byli všichni hlídkou poučeni.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto PixaBay.com

Štítky Olomouc, krádež, alkohol, policie, supermarket

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.