neděle 28. dubna 2024 Vlastislav

Lidé v Prostějově se bojí méně. Můžou za to viditelné hlídky, říká Jura

Nejnovější analýza Městské policie Prostějov ukazuje, že se prostějovští občané bojí čím dál méně. Primátor Jura největší posun v pocitu bezpečí připisuje viditelným policejním hlídkám.

„Dlouhodobě je spolupráce s jednotlivými složkami IZS (pozn. red. integrovaný záchranný sbor) na velmi dobré úrovni. Naše město patří mezi města s nižší kriminalitou a stabilizovanou úrovní veřejného pořádku,“ říká Anna Kajlíková, referent mediální komunikace Magistrátu. 

Dostupná data z analýzy jsou tvořena na základě modelových situací a pokrývají období od roku 2008 až po loňský rok. Za posledních jedenáct let se pro přehled pocitu bezpečnosti v prostějovských ulicích zjišťovaly např. informace, jak moc je pro lidi bezpečné být doma s nezamknutými dveřmi, nebo se procházet po nočních ulicích.  

„Poprvé v historii sledování bylo dosaženo nejvyšších hodnot u pocitu bezpečí při chůzi po hlavních ulicích a veřejných prostranstvích v noci. Pocitu bezpečí přispívá viditelná hlídka policie, to se osvědčilo například v centru města na Husserleho náměstí a v okolí, kde byly stížnosti na pohyb nepřizpůsobivých osob,“ komentuje výsledky primátor Jura.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto pixabay.com | Zdroj Statutární město Prostějov

Štítky bezpečí, policie, analýza, Prostějov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.