neděle 5. května 2024 Klaudie

Od 15.března se bude opravovat ulice 8.května, rekonstrukce značně omezí dopravu

Rušnou olomouckou ulici 8.května česká od poloviny března rozsáhlá rekonstrukce, která omezí dopravu na devět měsíců. Radnice chystá pro obyvatele i majitele podniků na této ulici veřejné setkání, kde bude informovat o chystaných změnách. První beseda se odehraje už příští středu 19.2 v 17 hodin ve velkém zasedacím sále v budově MMOI Hynaisova 10.

Tématem veřejného setkání bude rekostrukce ulice 8.května, která se dotkne nejen obyvatelů domů, ale i majitelů prodejen a široké veřejnosti, která ulicí každý den projíždí ať už autem nebo MHD. Beseda proběhne za účasti zástupců města i zpracovatelů projektové dokumentace. 

"Budeme hovořit například o tom, kam bude umožněn vjezd zásobování pro prodejny a další provozorny, které v této a okolních ulicích fungují. Chceme, aby nezbytná omezení, která takto náročná stavba přinese, byla nejmenší a bez negativních dopadů," uvádí podrobnosti k setkání investiční náměstek primátora Marti Major. 

Rekonstuovat se bude komunikace, chodníky, kanalizace, vodovod, tramvajová trať i veřejné osvětlení, včetně vyvovalých přeložek inženýrských sítí.

Celá akce se dotkne i městské hromadné dopravy. Už od 2. března přestanou jezdit tramvaje od hlavního nádraží k centru a budou nahrazeny výlukovými autobusy, které však neobslouží úsek mezi zastávkami Hlavní nádraží a U Bystřičky. Následovat budou čtyři etapy změn v tramvajové dopravě.

Informace o všech změnách budou k dispozici na webu města Olomouc, na stránkách Olomouckých listů, sociáních sítích města a dalších veřejných médiích, která mapují život v Olomouci.

Ohodnoť článek

Autoři , | Foto Archiv Olomoucká Drbna

Štítky Olomouc, rekonstrukce, 8. května, uzavírka, MHD

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.