úterý 30. dubna 2024 Blahoslav

Jeden z největších Veletrhů práce ve zdravotnictví proběhne 10. března v Olomouci

Jeden z největších veletrhů pracovních příležitostí ve zdravotnictví se uskuteční v úterý 10. března 2020 v Olomouci. Přijede rekordních 32 zdravotnických zařízení z širokého okolí dohromady zastupujících přes 75 nemocnic.

Návštěvníci se mohou těšit na bohatý doprovodný program, přednášky zaměstnavatelů i veletržní tombolu o věcné ceny. Veletrh hostí BEA campus od 11 do 18 hodin, vstup je zdarma.

Návštěvníci z řad studentů medicíny, bakalářských i magisterských nelékařských studijních programů nebo zdravotnických VOŠ a SZŠ budou mít možnost udělat si přehled o současné situaci na zdravotnickém trhu práce, zorientovat se ve stovkách nabídek a navázat kontakty s budoucími zaměstnavateli.

Studenti i absolventi si mohou vybírat

Zdravotnická zařízení po celé republice jsou v situaci, kdy musí přesvědčit uchazeče, aby nastoupili právě k nim. Zaměstnavatelé chtějí zachytit studenty už během studia a nalákat je na svá pracoviště na stáž, odbornou praxi nebo na nabídku svých stipendijních programů.

„I my brzy budeme součástí zdravotnického pracovního trhu. Veletrhem se snažíme přispět k personální stabilizaci nemocnic - rádi bychom jim pomohli oslovit ty stovky zdravotníků, kteří každoročně studium ukončí a hledají uplatnění“ říká Ondřej Česák, organizátor akce a student 5. ročníku olomoucké medicíny.

Uchazeči se dnes nezajímají jen o plat, ale i o benefity, velikost úvazku či pracovní kolektiv. V případě lékařů jde i o podmínky specializačního vzdělávání a míra dohledu na pracovišti. Tyto informace hrají klíčovou roli při rozhodování o budoucím zaměstnání a uchazeči je chtějí najít na jednom místě a mít možnost je porovnat - a proto je tu pro ně olomoucký Veletrh práce ve zdravotnictví.

Bohatý doprovodný program

Teorie máme ve škole dostatek, chybí nám ale praktické dovednosti. V dnešní době si studenti chtějí vyzkoušet především praktické výkony. Workshopy a doprovodný program se snažíme směřovat nejen čistě medicínským směrem, ale i mimo medicínu“ doplňuje Vladimír Váňa, organizátor akce a taktéž student 5. ročníku olomoucké medicíny. O zážitky bude tento rok postaráno, organizátoři si ve spolupráci se studentskými spolky, Karierním centrem UP a zaměstnavateli připravili bohatý doprovodný program. Návštěvníci si vyzkoušejí chirurgické a laparoskopické šití, artroskopii nebo specializovanou péči o rány. Chybět nebude ani fotografování na životopis nebo zábava ve formě virtuální reality.

Akce proběhne pod záštitou ministra zdravotnictví ČR Mgr. et Mgr. Adama Vojtěcha, MHA, náměstka pro zdravotnictví Olomouckého kraje Mgr. Dalibora Horáka, primátora statutárního města Olomouce Mgr. Miroslava Žbánka, MPA a předsedy Výboru pro zdravotnictví a sociální politiku Senátu PČR MUDr. Lumíra Kantora, Ph.D.

Více na webu: olomouckyveletrh.cz

Ohodnoť článek

Foto pixabay.com

Štítky zdraví, zdravotnictví, veletrh, Olomouc

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.