neděle 5. května 2024 Klaudie

Štěpánov vyhlásil sbírku na plicní ventilátor pro olomouckou nemocnici

Veřejnou sbírku, která běží od 1. dubna až do konce měsíce, inicioval starosta obce Štěpánov, Jiří Šindler. Peníze se vybírají na pořízení plicního ventilátoru a na podporu financování léčby onemocnění COVID-19 ve Fakultní nemocnici (FN) v Olomouci.

„Koronavirová pandemie zasáhla Litovelsko, Uničovsko a potažmo celý Olomoucký kraj nebývalou silou. Proto jsme se rozhodli, že vedle všudypřítomné medializace roušek je nejvyšší čas myslet na dny následující. Odborníci očekávají nárůst nemocných. Lékaři, odborná péče a vybavenost nemocnic bude prioritní. Věříme, že když jsme spojili síly při šití roušek, spojíme je i v této finanční sbírce,“ říká Jiří Šindler.

Pro účel sbírky byl zřízen u Sberbank CZ, a.s. transparentní účet 4211327052/6800. Na účet je možné nahlédnout prostřednictvím odkazu na stránkách obce Štěpánov (www.stepanov.cz). „Budeme rádi, když nám dárci připíšou vzkazy a přání do zpráv k platbám,“ dodává starosta.

FN Olomouc má nyní k dispozici 67 ventilátorů pro dospělé pacienty a 12 pro dětské. „Aktuálně má nemocnice kapacitu více než třicet pacientů na ventilovaných lůžkách, kterou lze operativně zvýšit. Byť tedy v této chvíli netrpíme v této oblasti nedostatkem, za štěpánovskou aktivitu a projev sounáležitosti srdečně děkujeme,“ dodává ředitel FN Olomouc Roman Havlík.

Hodnocení článku je 90 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto FNOL

Štítky nemocnice, ventilátor, koronavirus, covid-19, Štěpánov, FNOL

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.