neděle 5. května 2024 Klaudie

FOTO: Olomoucká zoo se dnes opět otevřela pro veřejnost

Olomoucká zoo, která byla od 10 března pro veřejnost uzavřena, dnes opět otevřela své brány veřejnosti.

Dnešním dnem byl otevřen areál zoo, 25. května by pak mělo dojít ke zpřístupnění vnitřních expozic a pavilonů. Počet osob v areálu je nyní omezen na 150 návštěvníků na 1 ha plochy - což znamená 6375 lidí za den.

Vstupneky do zoo se dají objednat jen on-line formou. Držitelé karty ZTP mají nárok na slevu, kterou si vyberou v posledním kroku objednávky. Parkovné je pro návštěvníky prozatím zdarma, vstup s jakýmkoli psím plemenem je povolen pouze na vodítku a s náhubkem. Návštěvníci s platnými vstupenkami nebo permanentkami zakoupenými z dřívějška je mohou rovněž využít. Pro ty, kteří zapomenou vstupenky nakoupit z domova, je možné využít informačních panelů s odkazy na on-line nákup v prostoru hlavního vstupu. Zaplatit je lze pouze pomocí on-line platby kartou.

Pro návštěvníky byl vypracován dodatek návštěvnického řádu. Kromě návštěvního řádu budou informovanost zajišťovat sociální sítě, webové stránky, přímo v areálu informační cedule, rozhlas a leták, který každý návštěvník obdrží u vstupu. Omezení se týkají uzavření vyhlídkové věže, vláček má taktéž přerušený provoz až do odvolání. Po celém areálu je povinné dodržovat dvoumetrové rozestupy, nosit roušku, pohybovat se v zoo ve stanovených skupinkách, konzumovat jídlo zakoupené v provozovnách gastra na vzdálenost nejméně 10 metrů od provozu. Nechybí ani prostředky určené k dezinfekci rukou.

Ohodnoť článek

Tisková zpráva | Foto Zoo Olomouc

Štítky zoo, Olomouc, znovuotevření, koronavirus

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.