neděle 28. dubna 2024 Vlastislav

Lesy ČR kvůli kůrovcům upustily od plánů na výstavbu ředitelství v Šumperku. Radní hledají další možnosti

Šumperští zastupitelé diskutují o budoucnosti pozemku, kde dříve stál tradiční podnik Hedva Nitě, zabývající se výrobou nití z přírodního hedvábí a syntetických materiálů. Město ho před třemi lety koupilo od plzeňské akciové společnosti OSOH. Realizace stavby bytového domu s parkovištěm a parkovou úpravou, která byla naplánovaná v souvislosti s odkupem pozemku za necelých 34 milionů korun, se zatím konat nebude.

„Odkup byl realizován s tím, že podstatnou část plochy využijí Lesy ČR pro stavbu sídla, na druhé části pozemku měl vzniknout bytový dům s parkovištěm a parkovou úpravou. Státní podnik již městu zaplatil dvanáctimilionovou zálohu. V současnosti se Lesy ČR potýkají s důsledky kůrovcové kalamity, proto z důvodu úspor změnilo plány a ředitelství v Šumperku stavět nebude,“ vysvětluje starosta Tomáš Spurný.

Pozemky o rozloze asi 1,3 hektaru jsou na strategickém místě a město od výstavby bytů a parkoviště, které v této lokalitě značně chybí, ustoupit nechce. „Hledáme cestu, jak přilákat silného developera, který by zde postavil byty a parkoviště,“ dodává Spurný.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Google maps

Štítky plány, výstavba, bytový dům, parkoviště, Hedva, pozemek, Šumperk

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.