neděle 28. dubna 2024 Vlastislav

Stezka zdraví pro děti i dospělé bude vznikat po částech. Začít by se mělo do konce srpna

V prostějovském biokoridoru Hloučela vznikne tzv. Stezka zdraví, která bude mít za úkol návštěvníky všech věkových kategorií provést různými stanovišti zaměřenými na aktivní pohyb a zábavné poznávání.

„Jde o nový ucelený rozvojový dokument, který bude podkladem pro realizaci dílčích investičních akcí, které zde budou probíhat v několika etapách. Věříme, že tento další krok v rozvoji biokoridoru bude veřejnost vnímat pozitivně,“ komentuje projekt primátor František Jura.

V koridoru budou asi čtyři stanoviště s prvky pro děti, jako např. otáčecí dřevěné pexeso nebo třeba dřevěný xylofon, ale také pro dospělé, kteří si mohou na některé ze stanovišť přijít zacvičit nebo se vzdělávat v poznávání. 

„Veškeré prvky a stavby musí být odolné vůči vandalům. Součástí záměru bude také vytipování umístění servisních cyklostojanů a přístřešku. Cena za zpracování studie je 50 tisíc korun s plánovaným termínem plnění do 31. srpna včetně etapizace a odhadu nákladů,“ dodává náměstek pro rozvoj a investice Jiří Rozehnal.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky stezka, příroda, Hloučela, poznávání, aktivity, volný čas, Prostějov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.