pondělí 6. května 2024 Radoslav

Hřiště v Nových Sadech neprošlo inspekcí. Děti by se nového měly dočkat ještě letos

Dětské hřiště v Mišákově ulici v Nových Sadech bylo po odborné inspekci odstraněno a v současné době se připravuje stavba nového. Je třeba připravit novou cenovou nabídku a plány schválit v radě města.

Oblíbené hřiště v Nových Sadech bylo podle pravidelné roční inspekce v havarijním a nevyhovujícím stavu. „Nemůžeme jít proti rozhodnutí inspektora s kulatým razítkem a vzít na sebe riziko neštěstí, které by se mohlo stát při pádu dítěte z prohnilé konstrukce prolézačky,“ řekl k situaci primátor Mirek Žbánek.

Projekt na nové a bezpečnější hřiště je hotový a jeho stavba se v případě schválení rady plánuje ještě letos. 

Při loňské kontrole inspekce doporučila výměnu herních prvků, které nevyhovovaly normám, ale původní atypické prvky už se podle slov Jitky Štěpaníkové z odboru městské zeleně magistrátu nevyrábí a výměna tak nebyla reálná. 

Každoroční investici 2,5 milionu korun na obnovu hřišť ve městě, se letos radní rozhodli převést do rezervy. „Situaci jsem konzultoval s ekonomickým náměstkem, abychom 700 tisíc převedených původně do rezervy, kterou jsme museli hledat kvůli pandemii, mohli znovu na výstavbu hřiště použít. Pokud náš návrh schválí kolegové v radě, postavíme hřiště ještě letos. Stačí k tomu jen oslovit vybranou firmu a aktualizovat cenovou nabídku,“ doplňuje primátor Žbánek. 

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky hřiště, inspekce, děti, Olomouc

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.