sobota 4. května 2024 Květoslav

Prázdné základní školy přes léto projdou rekonstrukcemi. Vznikne ale i nové sportoviště

V několika přerovských školách se bude přes prázdniny opět rekonstruovat a stavět. Největšími změnami projde Základní škola Trávník, jejíž původní rozvody elektřiny neplní požadavky zaměstnanců a žáků, Základní škola Velká Dlážka, která naváže na výměnu podlah, se kterou začala už v loňském roce a Základní škola u Tenisu, kde by mělo vzniknout nové moderní sportoviště.

„Základní škola Trávník prochází plánovanou rekonstrukcí silnoproudé elektroinstalace, která je tam už ve špatném stavu. Oprava spojená i s pořízením nového osvětlení přijde město na téměř 26 milionů korun,“ říká primátor Přerova Petr Měřínský. 

V souvislosti s osvětlením se objevily stížnosti na opakující se poruchy a na nevyhovující kvalitu světla, která může studentům poškodit zrak. „I proto tam budou namontována nová světla, odpovídající všem parametrům. Oprava má trvat šedesát dnů od předání,“ doplnila primátorova náměstkyně Hana Mazochová.

Pořízení nových keramických podlah do ZŠ Velká Dlážka společně se souvisejícími stavebními pracemi přijde město na necelé 2 miliony korun.  

„Vloni se podařilo vyměnit podlahy ve třetím a čtvrtém podlaží, takže letos pokračujeme ve stejném duchu. Školáci si vyzvedli vysvědčení už v úterý 23. června, aby stavební firma mohla co nejdříve začít pracovat,“ konstatoval náměstek primátora Michal Zácha.

Investice do sportoviště s umělými vodopropustnými povrchy u ZŠ U Tenisu je druhou největší. Celkové náklady vyjdou na 12 milionů korun. „Bude tu hlavní víceúčelové hřiště a vedlejší volejbalové hřiště, dále pak hřiště na tenis, volejbal či nohejbal, streetbal, malou kopanou i florbal,“ uvádí Ivana Pinkasová z přerovského magistrátu.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto ZŠ Trávník

Štítky rekonstrukce, školy, opravy, léto, Přerov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.