čtvrtek 2. května 2024 Zikmund

Opilý vodák se vydal na rozvodněnou Moravu a strhl jej proud, patrá po něm policie

Od včerejšího podvečera pátrá policie po mladíkovi, který se s partou kamárdů vydal na rozvodněnou Moravu. Čtveřice sjížděla řeku na nafukovací kánoi, přičemž si přilepšili i popíjením alkoholu. Nedaleko Moravičan pak jeden z mladíků z kánoe vypadl a během pár vtěřin zmizel pod hladinou. Od té doby po něm pátrá policie.

Ani přes věškerou snahu všech přítomných osob už mladíkovi nedokázal nikdo pomoci. Ihned po něsťastné události začali vodáka hledat policisté šumperského i olomouckého územního odboru a několik jednotek z řad profesionálních i dobrovolných hasičů, kteří prohledávali tok za využití člunů, prozatím však bezúspěšně. Do pátrání se zapojili i přítomní lidé. 

Aktuálně stěžuje pátrání policistům neustávající děšť. Vytrvale prší už od nočních hodin a zvýšila se tak i hladina řeky. 

V této souvislosti nabádají policisté všechny milovníky vodních sportů, aby se na vodě chovali ohleduplně, nekonzumovali alkoholické nápoje a zbytečně nepřeceňovali své síly.

Jako tomu bývá každý rok, také letos se v průběhu celé vodácké sezóny policisté zaměří nejen na vodácká tábořiště, ale i na kontroly dalších vodních ploch. Budou dohlížet nejen na veřejný pořádek, ale také upozorňovat návštěvníky, aby si řádně zabezpečili své věci a nedali tak šanci zlodějům. V neposlední řadě budou také kontrolovat zákaz požívání alkoholu na plavidlech.

Hodnocení článku je 68 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto PČR

Štítky ČR, pátrání, vodák, mladík, Moravičany

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.