pátek 19. dubna 2024 Rostislav

Jubilejní ročník hudebního festivalu v Šumperku proběhne ve stanoveném termínu

Mezinárodní hudební festival Blues Alive v Šumperku, který letos na podzim oslaví jubilejní pětadvacátý ročník, se bude konat i přes těžkosti spojené s pokračující pandemií. Festival proběhne v tradičním rozsahu od 12. do 14. listopadu a kromě českých a slovenských umělců jako například Luboše Andršta s Blues Band a Peterem Lipou nebo Marka Hlavici, zahrají také zahraniční hosté jako Lil' Ed Williams, Pee Wee Ellis nebo Bruce Katz.

Blues Alive je jedním z největších mezinárodních festivalů svého žánru ve střední Evropě. V loňském roce získal významné ocenění Keeping The Blues Alive Award od americké nadace The Blues Foundation sídlící v americkém Memphisu. 

V šumperském Domě kultury zahrají zahraniční legendy jako přední představitel chicagského blues Lil' Ed Williams, kytarista a zpěvák z Chicaga John Primer, funkový, jazzový a rhythm & bluesový saxofonista Pee Wee Ellis, pianista a varhaník Bruce Katz s kapelou a harmonikářem Gilesem Robsonem, americký kytarista Bernard Allison, rakouský bluesový písničkář Hans Theessink nebo maďarský harmonikář Mátyás Pribojszki s big bandem. 

Z České republiky a Slovenska zahrají například Luboš Andršt Blues Band s Peterem Lipou, November 2nd, Band of Heysek, Charlie Slavík Revue feat. Steve Walsh nebo Marek Hlavica.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto archiv bluesalive.cz

Štítky Blues Alive, blues, hudba, Šumperk

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.