pondělí 29. dubna 2024 Robert

Pevnost poznání nabídne druhý díl interaktivní hry s komiksovými hrdiny

Ode dneška je možné v expozicích interaktivního muzea vědy Přírodovědecké fakulty Univerzity Palackého shlédnout pokračování komiksové hry s názvem Strážci poznání, jejíž protagonisté provází návštěvníky nejrůznějšími úkoly, šiframi nebo logickými hrami.

První díl interaktivní komiksové hry vznikl v roce 2016 v olomoucké Pevnosti poznání. Strážci poznání v podobě zvířecích superhrdinů - sova Woobi, kočka Felis, krysa Rody, čolek Tritus a liška Eli, se mění v průvodce jednotlivých expozic Pevnosti, jejichž návštěvníci se během hry stanou agenty, kteří pátrají po faktech a vyvracejí nepravdy. 

Druhý díl je unikátní v tom, že má několik úrovní obtížnosti. Podle Matěje Dostálka, ředitele Pevnosti poznání, si tak přijdou na své děti i dospělí všech věkových kategorií. Autory hry jsou výtvarnice a zooložka Jana Růžičková a spisovatel Martin Šinkovský.

„Druhý díl Strážců poznání je mnohem komplexnější než jeho předchůdce. A také komiksovější! Jsem moc ráda, že jsem opět dostala příležitost Strážce ilustrovat a vdechnout život dalšímu velkému dobrodružství. Díky scénáři Martina Šinkovského a úkolům od koordinátorů jednotlivých expozic jsem se mohla pořádně výtvarně realizovat ať už na jednotlivých stranách komiksu, či na postavách záporáků, včetně zákeřného profesora Ignora,“ říká Jana Růžičková, která se v současnosti věnuje ekologii střevlíků v Budapešti.

„Současný svět je přehlcený informacemi. Ze všech stran na nás agresivně doráží zaručené zprávy o nesmrtelnosti chrousta i výkřiky o fantastických objevech skryté pravdy. Jenže je otázka, zda je to skutečně pravda. A co vlastně je pravda? A co jsou fake news? Právě s tímto nešvarem naší doby se rozhodli bojovat naši Strážci poznání,“ doplňuje spisovatel Martin Šinkovský.


 

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto strazcipoznani.cz

Štítky interaktivní, hra, Pevnost poznání, UP, Olomouc

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.