pátek 3. května 2024 Alexej

Náklaďák vytlačil motorkáře z cesty. Ten havaroval a musel být letecky přepraven do nemocnice

Včera odpoledne se na cestě mezi obcemi Radslavice a Sušice stala dopravní nehoda, při které se vážně zranil třiačtyřicetiletý motorkář. Muž na motorce se kolem druhé hodiny odpoledne snažil předjet nákladní auto s návěsem, jehož řidič motorkáře pravděpodobně přehlédl a vytlačil ho z cesty.

„V momentě, kdy motorkář předjížděl danou soupravu, vybočil řidič náklaďáku do středu vozovky a vzápětí i do protisměru k levé krajnici. Tím vytlačil motorkáře z cesty, který se snažil situaci zachránit tím, že vybočil vlevo na travnatý pás. Tam ale ztratil kontrolu nad strojem a havaroval na přilehlou cyklostezku, kde se zranil,“ popisuje průběh nehody policejní mluvčí Miluše Zajícová. 

Zraněný musel být letecky přepraven do Fakultní nemocnice v Olomouci, kde zůstal i hospitalizován. 

„Řidič nákladního vozidla na havárii motocyklisty nezareagoval a dál pokračoval v cestě na obec Sušice, aniž by mu poskytl pomoc,“ dodává mluvčí. Téhož dne odpoledne se policii řidiče podařilo najít a v souvislosti s podezřením bylo zahájeno tresté řízení pro ublížení na zdraví z nedbalosti a neposkytnutí pomoci. Nehoda, při které vznikla hmotná škoda ve výši 80 tisíc korun, je nadále ve stadiu vyšetřování. 

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto PČR

Štítky nehoda, motorka, náklaďák, Sušice, Radslavice, Přerov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.