pondělí 29. dubna 2024 Robert

Sezóna koupání je v plném proudu, voda v Plumlově i na Poděbradech je nezávadná

Voda v Plumlovské přehradě u Prostějova je stále čistá, podle hygieniků lidé nemusejí mít při koupání obavy. Vyplývá to ze vzorků vody, které odebrali tento týden v pondělí. Sdělila to ředitelka odboru obecné a komunální hygieny olomoucké krajské hygienické stanice Eva Čehovská. Stejně tak si mohou bez obav lidé zaplavat i ve štěrkopískových jezerech Poděbrady u Olomouce, obě koupací oblasti sledují hygienici po celé léto.

„Voda ve vodní nádrži Plumlov je hodnocena číslem jedna, je to voda vhodná ke koupání. Odebírali jsme zde vodu každý týden v posledních třech týdnech, neboť jednou zde byl nalezen vodní květ a uhynulé ryby. Nicméně dva odběry, které jsme provedli následně vždy každé pondělí, vykazovaly již jakost vody číslem jedna jako vhodnou ke koupání," uvedla hygienička. „Byl to opravdu jednorázový výkyv," doplnila.

Na štěrkopískových jezerech Poděbrady hodnotí hygienici jakost vody stupněm jedna dlouhodobě, problém s kvalitou vody zde není ani na konci koupací sezony. „Pokud se týká sinic, tak jak na Poděbradech, tak na Plumlově, jsou v normě, v pořádku a nemáme žádný problém," dodala Čehovská.

Autoři | Foto prerov.eu

Štítky ČR, rekreace, zdraví, koupaliště, Olomoucký

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.