pondělí 29. dubna 2024 Robert

Na Přerovsku řádí měniči bankovek. Za jeden den si vydělali přes pět tisíc korun

Během středečního odpoledne neznámý muž oklamal prodavačky ve dvou obchodech v Hranicích a vymámil z nich celkem přes dva tisíce korun. Později téhož dne v Kokorách vyvolali podobnou situaci tři muži při nákupu zmrzliny pětitisícovou bankovkou.

Ve středu 29. července si v hranické prodejně hraček v obchodním areálu Stop-Shop pachatel zakoupil zboží a chtěl platit pětitisícovou bankovkou. „Při vracení finanční hotovosti se ale dožadoval zpětného vydání zbytku peněz v eurech. Prodavačka mu sdělila, že v této měně nevrací. Po odmítnutí si vzal zpět bankovku a přitom cíleně mátl obsluhu a využil její nepozornosti a odcizil jí dva tisíce korun,“ říká policejní mluvčí Miluše Zajícová.  

V dalším obchodě ve stejném areálu dotyčný muž připravil jinou prodavačku o částku 851 korun a téhož dne o dvě hodiny později se udála obdobná situace v Kokorách u stánku se zmrzlinou. „Tři muži přijeli vozidlem a opět vyvolali zmatečnou situaci při nakupování zmrzliny a vracení peněz na pětitisícovou bankovku. Po jejich odjezdu žena zjistila, že jí v tržbě chybí 2 868  korun,“ dodává Zajícová. Všechny tři případy jsou vyšetřovány jako přestupek pro majetku. 

Hodnocení článku je 64 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky měnič, bankovky, peníze, Přerov, Hranice, Kokory

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Lucie Dvořáková

Prerov( sportisimo )pred karantenou me taky jeden takhle obral. O 1000kc- patek 13 . Byli dva zena a muz .Den predtim se to stalo i v prodejne pepco jsem zjistila !

pátek, 31. července 2020, 21:45

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.