pondělí 13. května 2024 Servác

Nárožný usiluje o obnovu procesu v případu přípravy vraždy tety

Pavel Nárožný z Přerova pravomocně odsouzený ke třinácti letům vězení za přípravu vraždy jeho tety se pokouší o obnovu řízení. Tvrdí, že má v případu nové důkazy. Soud jej vyslechne prostřednictvím videokonference z věznice v polovině srpna ve veřejném zasedání, řekl soudce Petr Sušil. Nárožný se několik let zodpovídá také z vraždy svého otce a jeho ženy, soudy však tuto kauzu dosud neuzavřely.

Veřejné zasedání kvůli návrhu o obnově řízení nařídil soud na pátek 14. srpna. „Vyslechnut bude prostřednictvím videokonference, je nyní ve věznici na Mírově, u soudu tak osobně nebude. V pátek bude také o návrhu rozhodnuto," uvedl soudce.

Ke třinácti letům vězení odsoudil Nárožného letos v lednu olomoucký vrchní soud. Trest dostal Nárožný za přípravu vraždy tety už v roce 2017. Rozsudek olomouckého krajského soudu pak vrchní soud následující rok zmírnil na osm let, ale Nejvyšší soud kauzu po dovolání nejvyššího státního zástupce vrchnímu soudu loni vrátil. Sazba za tento čin činí dvanáct až dvacet let.

Muž chtěl podle obžaloby nechat zavraždit svou tetu, která spravovala majetek po jeho zavražděném otci, na podzim roku 2015. Bylo to v době, kdy mu soud nařídil, aby se z domu otce vystěhoval. Muž měl údajně několik verzí, nakonec chtěl ženu zabít palcátem, pomoci mu měla jeho známá. Právě ona nakonec věc oznámila policii, a stala se tak korunní svědkyní. Nárožný vinu po celou dobu popírá a tvrdí, že jde o křivé obvinění.

Muž se kvůli vraždě svého otce a jeho manželky zodpovídá před soudy v jiném procesu již od června 2011. Pár zmizel v listopadu 2009, zůstaly po něm jen krvavé stopy na zdech v domě, těla se dosud nenašla. Olomoucký krajský soud jej třikrát zprostil obžaloby, rozhodnutí vždy zrušil vrchní soud. Kauza se nakonec dostala k jinému senátu do Ostravy. Verdikt dosud nepadl. Případem se soud naposledy zabýval v červnu, další jednání zatím nebylo nařízeno. Čeká se na rozhodnutí olomouckého vrchního soudu ohledně dalších námitek obžalovaného.

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky soud, vražda, Přerov, krimi

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.