pondělí 29. dubna 2024 Robert

Stížnosti občanů na hluk z Disco Club Morava sílí. Čeká se na výsledky měření hluku a zřízení kuřárny

Prostějovská radnice řeší opakující se stížnosti obyvatel Lužické ulice, kterým vadí nadměrný hluk, vycházející z těsně přiléhající ulice, v níž sídlí Disco Club Morava (DCM). Ačkoli je diskotéka oficiálně otevřena v pátek a v sobotu, hudební produkce se často koná také v jiné dny v týdnu.

Primátor města František Jura a náměstkyně pro oblast životního prostředí Milada Sokolová se potkali s provozovateli diskotéky a zástupci z řad občanů, kteří si na víkendový hluk stěžují. 

„Několikrát jsme s provozovatelem jednali a žádali, aby v areálu zajistil takové úpravy, aby lidé nechodili kouřit ven, tedy aby vybudoval na vhodném místě v budově „kuřárnu“. Tady je již požádáno o povolení jejího vzniku a úprava již byla zahájena. Věříme, že takovéto opatření zajistí potřebný klid z venkovní části diskotéky, tedy ve veřejném prostoru,“ říká k situaci primátor František Jura.

Kromě zřízení kuřárny DCM objednal odborné měření hluku a stejně tak učinilo také město Prostějov. „Jedno měření proběhne v souladu s platným řízením hygieniků. Město ovšem nechá provést další měření v bytovém domě v jiné bytové jednotce, abychom zjistili, jakým způsobem a zda se hluk šíří bytovým domem,“ vysvětluje náměstkyně Milada Sokolová.

Hodnocení článku je 72 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto dcmprostejov.cz

Štítky diskotéka, hluk, Prostějov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.