neděle 28. dubna 2024 Vlastislav

Soud dnes otevřel případ vraždy tříletého dítěte. Souzená byla pod vlivem pervitinu

Před olomouckým krajským soudem dnes stanula třiadvacetiletá žena, která pod vlivem pervitinu zavraždila tříletou dceru. Případ se stal loni 14. srpna v jednom z přerovských bytů v Purkyňově ulici. Souzená žena, která dnes odmítla vypovídat, dítěti podle obžaloby zasadila desítky ran pěstí, poté dívenku rdousila rukama a škrtila kabelem a nakonec ji bodala nůžkami do obličeje a ramen. Případ je nařízen do středy, přičemž ženě hrozí 15 až 20 let nebo výjimečný trest. 

Matka dívenku zabila po předchozím užití pervitinu. „Po opakovaném bití nezletilé ji rdousila rukama kolem krku, poté jí obtočila kolem krku kabel a škrtila ji a následně nezletilou šestnáctkrát bodla nůžkami do obličeje a ramene,“ uvedla státní zástupkyně Alice Ondrášková. Dítě utrpělo masivní zranění včetně otoku mozku. Na místě zemřelo, bezprostřední příčinou smrti bylo vykrvácení z rány v srdci.

Nezaměstnaná žena žijící z dávek a alimentů odmítla u soudu vypovídat, v přípravném řízení však popsala, že si pervitin vzala společně se svým známým, který ji v noci před tragédií navštívil. Druhou dávku, kterou dostala od něj, si vzala údajně již sama. „Cítila jsem divné stavy, které jsem nikdy neměla, měla jsem zmatek v hlavě a do toho se malá vzbudila. Byla jsem mimo, měla jsem strach, že v bytě něco je, chtěla jsem s ní utéct pryč,“ popsala obžalovaná.

Vypověděla, že neměla ponětí, kde se nachází, a měla pocit, že na ni sahá chlupatá ruka satana. „Pak jsem se probudila v léčebně a ptala jsem se po dceři,“ uvedla. U soudu vyplynulo, že žena pravidelně užívala pervitin od 16 do 19 let. Přestala v době, kdy otěhotněla, a drogy začala brát znovu po rozchodu s přítelem. Podle znalců nebyla v osudný den pod vlivem alkoholu, kromě pervitinu u ní zjistili i požití léků.

Podle znalkyně Olgy Císařové mělo dítě na těle enormně četná poranění, některé bodné rány byly tak hluboké, že prošly skrz tělíčko. „Upřímně řečeno jsem přemýšlela, zda jsem se s podobným případem úmrtí dítěte setkala. Pokud došlo k masivnímu násilí na tělíčko malého dítěte, ve většině případů šlo o jeden, maximálně dva mechanismy útoků. V tomto případě šlo o čtyři mechanismy, s tím jsem se skutečně za 45 let praxe ještě nesetkala,“ uvedla.

Autoři , | Foto pixabay.com

Štítky soud, vražda, dítě, Přerov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.