sobota 18. května 2024 Nataša

Zloděj si přilepšil elektronikou za 300 tisíc. Hrozí mu až pět let ve vězení

Během víkendu někdo vykradl objekt ve Chválkovické ulici v Olomouci, ve kterém se nacházela kancelář společně se skladem jedné z olomouckých společností. Zloději, který si odnesl majetek v hodnotě přes 300 tisíc korun, v případě odsouzení hrozí až pět let ve vězení.

V době mezi 7. a 9. srpnem se zatím neznámý pachatel vloupal do kanceláře v objektu ve Chválkovické ulici vypáčením plastových oken. „Prostory nejprve prohledal a poté odcizil nejrůznější díly elektroniky pro realizaci tzv. chytrých domů zatím v přesně nezjištěném množství v předběžné hodnotě 300 tisíc korun,“ komentuje krádež policejní mluvčí Lenka Vanková. 

Pachatel se dostal také do bytové části domu, a to díky otevřeným oknům na ventilaci. „Poté, co vyrazil uzamčené spojovací dveře, vnikl dovnitř další kanceláře a odnesl si laserový měřicí přístroj za předběžnou hodnotu 500 korun,“ dodává Vanková.

Vzniklá škoda na oknech a dveřích byla podle policejního šetření předběžně odhadnuta na více jak 30 tisíc korun. Policie nyní pátrá po pachateli pro podezření z krádeže, porušování domovní svobody a poškození cizí věci, za což mu v případě prokázání viny a odsouzení hrozí až pět let ve vězení. 

Hodnocení článku je 84 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky zloděj, krádež, majetek, Olomouc

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.