pondělí 29. dubna 2024 Robert

Zrezivělý most přes Strhanec nahradí nový. Stavba vyjde na milion a půl

Stávající ocelový most přes potok Strhanec v přerovské Riedlově ulici do ledna příštího roku nahradí nový. Město do železobetonové stavby a rekonstrukce chodníku v daném úseku investuje přes milion a půl korun.

Zrezivělá lávka se bude bourat na podzim a stavební firma, pro kterou se přerovští radní minulý týden rozhodli, bude mít 150 kalendářních dnů na to, aby nový most postavila.

„Dělníci provedou kompletní demontáž stávající ocelové lávky a vystaví tu novou – železobetonovou. Z původní šířky 2,34 metru bude most rozšířen na 3 metry,“ říká Jan Štajnar z odboru majetku přerovského magistrátu. Širší most bude sloužit chodcům i cyklistům a svou konstrukcí bude uzpůsoben také k tomu, aby přes něj v případě nutnosti mohla projet sanitka. O zhotoviteli nového mostu rozhodla rada města na základě nejnižší ceny, prací se tak zhostí společnost Stavby, opravy a údržba silnic. 

Kromě mostu v Riedlově ulici se město zabývá také mostem u pečovatelského domu v ulici Osmek, jehož rekonstrukce by podle odhadů měla vyjít na dva a půl milionu korun. „Schválili jsme zadávací podmínky k veřejné zakázce a vyzvali šest firem k podání nabídek,“ zmiňuje náměstek Zácha. 

Ohodnoť článek

Autoři | Foto prerov.eu

Štítky most, lávka, rekonstrukce, Strhanec, Přerov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.