sobota 27. dubna 2024 Jaroslav

Obviněného z připravování vraždy vyslechne soud. Nové důkazy muž sdělí prostřednictvím videokonference

Olomoucký krajský soud dnes bude rozhodovat o návrhu Pavla Nárožného z Přerova na obnovu jeho procesu, který se týkal přípravy vraždy jeho tety. Byl za ni pravomocně potrestán 13 lety vězení. Muž tvrdí, že má v případu nové důkazy. Soud jej vyslechne prostřednictvím videokonference z mírovské věznice ve veřejném zasedání a ve stejný den také rozhodne, uvedl soudce Petr Sušil. Nárožný už několik let čelí také obžalobě z vraždy svého otce a jeho ženy, tuto kauzu soudy dosud neuzavřely.

Ke 13 letům vězení odsoudil Nárožného letos v lednu olomoucký vrchní soud. Původně mu tento trest uložený krajským soudem zmírnil na osm let, ale Nejvyšší soud kauzu po dovolání nejvyššího státního zástupce vrchnímu soudu vrátil. Sazba za tento čin činí 12 až 20 let.

Muž chtěl na podzim roku 2015 podle obžaloby nechat zavraždit svou tetu, která spravovala majetek po jeho zavražděném otci. Bylo to v době, kdy mu soud nařídil, aby se z otcova domu vystěhoval. Muž měl údajně několik verzí, nakonec chtěl ženu zabít palcátem, pomoci mu měla jeho známá. Právě ona nakonec věc oznámila policii, a stala se tak korunní svědkyní. Nárožný vinu po celou dobu popírá a tvrdí, že jde o křivé obvinění.

Muž se navíc kvůli vraždě svého otce a jeho manželky zodpovídá před soudy v jiném procesu již od června 2011. Třikrát byl zproštěn obžaloby, rozhodnutí olomouckého krajského soudu však vždy zrušil vrchní soud. Kauza se nakonec dostala k jinému senátu do Ostravy. Verdikt dosud nepadl.

Autoři | Tisková zpráva | Foto pixabay.com

Štítky soud, vražda, Přerov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.