pondělí 29. dubna 2024 Robert

Zloději přes noc navštívili dva domy a zahradní chatku. Ukradli věci za 185 tisíc

Během noci ze čtvrtka na pátek se někdo vloupal do dvou rodinných domů v Keltské ulici v Olomouci a odnesl si věci v hodnotě 185 tisíc korun. Dva komplici se dostali také do zahradní chatky v sousední ulici, ale její majitele hmotných škod ušetřili.

„Nejprve se dostali na zahradu jednoho z domů poté, co shrnuli pletivo. Tam narazili na neuzamčené dveře do garáže, kterými vstoupili dovnitř a odcizili odsud dvě elektrokola,“ říká policejní mluvčí Lenka Vanková. Majitel hodnotu kol předběžně vyčíslil na 180 tisíc korun. 

Do dalšího domu se pravděpodobně dva komplici dostali pootevřeným oknem. Když se pohybovali v obývacím pokoji, převrhli ventilátor a probudili majitele domu. „Ten je zahlédl už na útěku pryč z jeho pozemku. Přesto se jim ještě před tím podařilo pokoj prohledat a odnést koloběžku a sportovní tašku s obuví v předběžné hodnotě přes 5 tisíc korun,“ dodává Vanková. 

Zloději se v průběhu noci vloupali také do zahradní chatky v Západní ulici, ale v ní už nic nepoškodili ani neukradli. Oba jsou podezřelí z krádeže a porušování domovní svobody, za což jim hrozí až pětiletý trest ve vězení. 

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky krádež, zloděj, komplic, Olomouc

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.