pátek 3. května 2024 Alexej

Policie dopadla muže, který si opakovaně přilepšoval ozbrojeným loupením v potravinách

Přerovští kriminalisté tento týden zadrželi muže, který se letos v létě opakovaně dopustil ozbrojené loupeže v prodejně potravin na vlakovém nádraží v Přerově.

V polovině července se tehdy neznámý muž dožadoval otevření pokladny v potravinách, které jsou součástí přerovského vlakového nádraží. Prodavačka nejprve žádost odmítla, ale muž jí pohrozil nožem, načež mu žena z obavy o své zdraví vyhověla. „Vzal bankovky v hodnotě 4 tisíc korun a rychle zmizel,“ říká k první z loupeží policejní mluvčí Miluše Zajícová. 

Začátkem srpna se dotyčný vrátil na místo činu, ale tentokrát měl za účelem zastrašování místo nože teleskopický obušek. „Po vstupu do prodejny šel přímo za pult a rozkázal ženě, aby otevřela pokladnu. Z pokladny vzal 19 tisíc korun a z prodejny odešel,“ dodává k druhému incidentu Zajícová. 

Tento týden se v Palackého ulici v Přerově podařilo osmnáctiletého podezřelého muže zadržet. Tentýž den si vyslechl obvinění z loupeže a nyní mu hrozí až deset let odnětí svobody. „Včera byl státnímu zástupci z naší strany dán podnět k podání návrhu na vzetí obviněného do vazby, který dnes rozhodne, jestli bude jeho trestní stíhání probíhat na svobodě nebo vazebně,“ dodává policejní mluvčí. 

Hodnocení článku je 94 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky loupež, potraviny, obchod, nádraží, Přerov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.