neděle 5. května 2024 Klaudie

Chtěl jet na dovolenou a nakonec pozbyl deset tisíc. Muž naletěl podvodnému inzerátu na internetu

Šestačtyřicetiletý muž z Přerova si zaplatil pronájem chalupy ve Vranově nad Dyjí, který našel na internetovém serveru s nabídkami rekreačních nemovitostí, ale na dovolenou nakonec nejel. Majitel chalupy, který po muži za pronajmutí požadoval deset tisíc korun předem a bezhotovostně, po přijetí částky neodpovídal na vzkazy a stal se nekontaktním.

„Poškozený dodatečně na serveru zjistil, že se jedná o podvodný inzerát a věc oznámil policistům,“ říká policejní mluvčí František Kořínek. Za podezření z podvodu dotyčnému pachateli hrozí až dva roky ve vězení. 

Policie ČR doporučuje

Při nákupu zboží, či služeb by nakupující v dnešní době měl být maximálně obezřetný. To platí obecně a u internetových nákupů to platí dvojnásob. K tomu, aby se kupující nestal obětí internetového podvodníka, je vhodné dodržovat několik docela jednoduchých rad:  

  • podezřele výhodné nabídky mohou být v konečném vyúčtování velice drahé (platí zde zákony trhu a věřit, že zrovna na vás se usmálo neuvěřitelné štěstí, hraničí s hazardem)
  • čtěte recenze – vysoký počet kladných recenzí je dobrým ukazatelem kvality nabízeného, málo recenzí (jednotky až nižší desítky), nebo vysoký poměr negativních může být indikátorem, že spokojeni nebudete
  • u neověřených poskytovatelů či prodejců neplaťte předem

Ohodnoť článek

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky podvod, chalupa, pronájem, inzerát, Přerov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.