pondělí 29. dubna 2024 Robert

Autobusové nádraží má novou výpravní budovu. Bude mít ekologickou střechu

Autobusové nádraží v Šumperku má novou výpravní budovu, jejíž stavba v rámci rozsáhlé rekonstrukce nádraží trvala pouze dva dny. Podle stavbyvedoucího Jana Mikesky ve čtvrtek stálo přízemí na připravených patkách a o den později už bylo hotové první patro. Rekonstrukce, kvůli které muselo být nádraží od ledna přesunuté do provizorních prostor v okolních ulicích, vychází na 170 milionů korun.

V současné době jsou kromě výpravní budovy hotové nástupní ostrůvky a železobetonové sloupy, které budou držet přístřešky s ekologickými střechami. Tzv. zelenou střechu bude mít také nová výpravní budova přestupního terminálu.

„Dobrá zpráva je, že je hotovo devadesát procent všech výkopových prací, a mohli jsme se tak pustit do finalizací povrchů. Dokončeny jsou přípojky vody, průchodný je opět chodník pod viaduktem. Veřejnost bohužel zatím nemůžeme pustit na chodník v Jesenické ulici, protože lidé by procházeli staveništěm. Na ten si ještě budou muset počkat,“ říká stavbyvedoucí Jan Mikeska.

Přestavba, které předcházela rekonstrukce tzv. přednádraží, přinese také nová parkovací místa, cyklověž pro uložení kol a zastřešené zastávky. 

Ohodnoť článek

Autoři | Foto sumperk.cz

Štítky rekonstrukce, nádraží, budova, Šumperk

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.