neděle 28. dubna 2024 Vlastislav

Nehoda odhalila muže, na něhož byl vydán příkaz k výkonu trestu. Způsobil si ji sám

Včera kolem čtvrté hodiny odpoledne řešila olomoucká policie dopravní nehodu v obci Žerotín, přičemž zjistila, že na osmatřicetiletého řidiče je vydán příkaz k dodání do výkonu trestu odnětí svobody. Muž podle policejního šetření vjel s osobním autem do protisměru, přejel chodník pro chodce a postupně narazil do drátěného plotu, elektrického rozvaděče a dřevěné brány přilehlého domu.

„Přivolaní policisté u něj provedli orientační dechovou zkoušku a naměřili mu 0,98 promile alkoholu v dechu, opakovanou dechovou zkouškou stejnou hodnotu,“ komentuje nehodu policejní mluvčí Irena Urbánková. „Navíc zjistili nejen to, že řidič má soudem vysloveny hned dva platné zákazy řízení všech motorových vozidel, a to až do července 2026, ale také to, že je na něj vydán příkaz k dodání do výkonu trestu odnětí svobody,“ dodává Urbánková. 

Muže, který při nehodě způsobil škodu ve výši 161 tisíc korun, hlídka následně eskortovala do vazební věznice a autu po prohlídce zadržela osvědčení o registraci. Pro podezření z maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání muži navíc hrozí až dva roky ve vězení. 

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto PČR

Štítky nehoda, trest, vězení, promile, Olomouc

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Jaroslav Weinlich

Já bych mu dal nucené práce v délce trvání zaplacení škody.

úterý, 22. září 2020, 20:11

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.