pondělí 29. dubna 2024 Robert

Město chce investovat do nového sídla magistrátu. V Hejčíně plánuje i komunitní centrum

Olomoučtí radní plánují přesunout odbor agendy řidičů a motorových vozidel do nových prostor, a to do budovy bývalé přírodovědecké fakulty Univerzity Palackého v Tomkově ulici v městské části Hejčín.

Vybraná budova v Hejčíně je však podle tajemníka olomouckého magistrátu, Jana Večeře, pro potřeby magistrátu nevyužitelná, a proto řeší její demolici a stavbu budovy nové. „Oprava by podle posudků byla značně nákladná, budova má i narušenou statiku,“ popisuje tajemník. 

„Ačkoli existují i další možnosti, vybrali jsme tuto variantu jako podklad pro jednání s ministerstvem financí o případné dotaci. Je to dostupná lokalita, poměrně dobře zde můžeme vyřešit i parkování, které je v okolí Vejdovského trochu problematické. Doufáme, že ze státního rozpočtu by mohlo plynout až 60 milionů korun,“ říká primátor Miroslav Žbánek. V současné době pracoviště odboru agendy řidičů sídlí na adrese Vejdovského 2, ale Magistrát města Olomouce ji do tří let musí uvolnit pro Krajské ředitelství Policie Olomouckého kraje. Podle dostupných informací na webu magistrátu se náklady na demolici a stavbu nové budovy odhadují na 70 až 88 milionů korun. 

Potenciálním využitím prostoru v Hejčíně, kde město vlastní také další pozemky, se zabývá útvar hlavního architekta. „Vnímáme tuto lokalitu jako velmi perspektivní. Územní plán zde počítá s poměrně rozsáhlým veřejným prostranstvím i s ohledem na potřeby místních škol – Waldorfské či Gymnázia Hejčín, pozemky vhodné k zastavění ve vlastnictví města by se pak daly využít například zčásti pro zázemí Moravského divadla včetně možnosti využití pro komunitní centrum,“ doplňuje vedoucí útvaru hlavního architekta Jana Křenková.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto olomouc.eu

Štítky Olomouc

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.