pondělí 29. dubna 2024 Robert

Lidé i přes mimořádná vládní opatření pořádají bujaré domácí večírky

Od začátku října platí na území České republiky nouzový stav. Postupně se tak během tohoto měsíce uzavřely bary, kluby i restaurace. Lidem však chybí společnost, a tak mimořádná vládní opatření bojkotují a pořádají večírky v pohodlí domova, kde si pozvou své známé. V minulém týdnu několik takových případů museli řešit strážníci městské policie.

S rušením nočního klidu se potýkali strážníci v Prostějově. Přijali telefonické oznámení na linku 156, že za zavřenými dveřmi bytu na sídlišti byla slyšet hlasitá hudba a hovor. Na místo se ihned vypravili, aby byt zkontrolovali.

Předem však majitele bytu telefonicky zkontaktovali. Čtyřiadvacetiletý muž uvedl, že v bytě žije se svojí pětadvacetiletou přítelkyní. Společně si domů pozvali své přátele na párty. Pozdní hodinu si údajně neuvědomili. Uvedení přátelé z bytu odešli ještě před příjezdem hlídky. Mladý pár svým jednáním porušil nejen mimořádná ochranná opatření vydaná vládou, spočívající v omezení volného pohybu osob ale zároveň je podezřelý i z přestupku proti veřejnému pořádku, “ uvedla k případu mluvčí Městské policie Prostějov Tereza Greplová

S dalším porušením vládních nařízení a také rušením nočního klidu se strážníci potýkali i následující den. Policie opět přijala oznámení na tísňovou linku a na místo byla ihned vyslána hlídka. „Dvacetiletý muž po příjezdu strážníků na místo uvedl, že měl rodinnou návštěvu a doznal se k rušení nočního klidu při kouření na pavlači, kde s ostatními kuřáky vedli hlasitý hovor, kterým patrně rušili sousedy,“ přiblížila případ Greplová. 

O protiprávním jednání byl hlídkou poučen. Záležitost bude mít dohru u příslušného správního orgánu. Zde je možné za přestupek proti veřejnému pořádku uložit pokutu do výše 10.000 Kč. 

Hodnocení článku je 82 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky večírky, párty, domácí večírky

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Pavel Homola

Udavači a pokřivení bonzáci mají žně......

středa, 4. listopadu 2020, 11:26

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.