čtvrtek 16. května 2024 Přemysl

Charita Olomouc obnovila službu nákupu seniorům v karanténě

Olomoucká charita v těchto dnech obnovila svou službu nákupu potravin, drogerie či potřebných léků seniorům a lidem v karanténě, kteří nemají v dosahu své blízké. Služba je zdarma a je dostupná na území města Olomouce a v městských částech, zájemci ji mohou využít od pondělí do pátku. Podle mluvčí olomoucké charity Evy Štefkové v případě potřeby poskytne charita službu nákupu a rozvozu potravin i v blízkém okolí Olomouce.

„Mnoho lidí se ocitá obdobně jako na jaře v izolaci s důvodu karanténních opatření. Jedná se o seniory, jednotlivce, ale i celé rodiny, které nemohou za současné situace opustit svá bydliště a nemají možnost požádat o pomoc své nejbližší či známé. On-line supermarkety jsou zahlceny návalem objednávek, čímž se prodlužuje doba dovozu potravin i na několik dní," uvedla Štefková.

Službu se rozhodla olomoucká charita zajišťovat ve spolupráci s olomouckou radnicí a místními skauty, kteří se do služby zapojí jako dobrovolníci. Vyzkoušeli si ji i na jaře. „Poskytovaná služba je zdarma, zájemci platí pouze za úhradu nákupu. Každý potřebný senior, jednotlivec či rodina může nákup čerpat dvakrát za týden," doplnila Štefková. O nákup je možné požádat telefonicky na čísle 731 631 967 nebo přes e-mail nakupy@olomouc.charita.cz.

Charita Olomouc přes všechna platná omezení své služby poskytuje i nadále, včetně noclehárny. Uzavřela sice denní místnosti, nízkoprahové centrum však poskytuje lidem ocitajícím se na ulici potraviny s sebou. Zachováno zůstalo poradenství i možnost využít sprchy a šatník. Pokračuje také terénní program pro lidi bez domova, minimalizují se však kontakty. Beze změn funguje i ordinace praktického lékaře pro bezdomovce.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto unsplash.com

Štítky charita, koronavirus, Olomoucko, pomoc, nákup, služby, dobrovolníci

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.