pondělí 29. dubna 2024 Robert

Olomoucké knihovny opět otevírají svá výdejní okénka, prozatím v omezeném režimu

Skvělá zpráva pro všechny knihomoly a vášnivé čtenáře přišla z olomouckých knihoven. Ty od tohoto týdne opět půjčují knihy z výdejních okének. Lidé se tak opět dostanou ke svým oblíbeným výtiskům. Objednané knihy je možné vyzvedávat i vracet na výpůjčních místech.

Své výdejní okénko otevřou celkem čtyři pobočky Knihovny města Olomouce a to konkrétně na náměstí Republiky, na Brněnské ulici a pobočky Neředín a Holice. Také Vědecká knihovna bude mít ve Vančurově ulici otevřené výdejní okénko. 

„Služba je určena pro uživatele registrované v knihovně. Po přihlášení do vašeho konta v online katalogu stačí u vybraného titulu kliknout na ZÍSKAT a u zvolené pobočky vybrat ODLOŽENÍ Z POLIČKY. Takto si můžete nechat odložit titul, který je momentálně dostupný, nelze ale objednávat stolní hry. Požadavek vyřídíme podle momentální kapacity knihovny a odložíme na 3 dny,“ popisuje nový způsob fungování městské knihovny její ředitelka Lenka Prucková a dodává, že požadovaný dokument si můžete vyzvednout až po obdržení potvrzujícího e-mailu.

Knihy je možné objednat také prostřednictvím e-mailu na adrese jednotlivých oddělení či poboček nebo telefonicky. Zarezervovat přes katalog bude možné i knihy z volného výběru. Bez předchozí rezervace však nebude možné knihy z okénka vydat. Přes okénko si budou čtenáři moci prodloužit svoji registraci. 

Otevírací doba výdejních okének:
Knihovna města Olomouce - nám. Republiky: po-pá 8:00-11:00, 13:00-17:00
Pobočky Brněnská, Neředín, Holice: po-pá 9:00-11:00, 13:00-17:00
Vědecká knihovna Olomouc - Vančurova ulice: po-pá 12:00-17:00

Při vyzvedávání či vracení knih mějte prosím na paměti, že musí stále platit hygienická pravidla, tedy že nelze vstupovat do půjčoven. Také je třeba dodržovat rozestupy, nosit ochranu úst a nosu a používat dezinfekce.

Nadále platí automatické prodloužení všech výpůjček, včetně rezervovaných knih, při překročení počtu prolongací apod. Aktuální informace naleznou čtenáři na webových stránkách a na sociálních sítích.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky Knihovny, Olomouc, Knihovna města Olomouc, knihy, čtení

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.