pondělí 29. dubna 2024 Robert

Silnice v kraji jsou sjízdné, ale se zvýšenou opatrností. Místy pozor na sněhové jazyky

Řidiči by měli na svých cestách dbát zvýšené opatrnosti. Na silnicích v kraji leží rozbředlý sníh. Ve vyšších polohách na Šumpersku se mohou tvořit především v otevřených úsecích sněhové jazyky. Sníh napadl i v nižších polohách kraje, silnice jsou tam většinou se zbytky rozbředlého sněhu.

Na Jesenicku leží rozbředlý sníh po chemickém ošetření na hlavních tazích i silnicích druhých a třetích tříd. Opatrnost je nezbytná i na inertních úsecích, kde leží nová sněhová vrstva krytá posypem. Rozbředlý sníh pokrývá i hlavní tah na Šumpersku vedoucí přes Červenohorské sedlo. Správci cest tam upozorňují na sněhové jazyky, které se tvoří kvůli silnému větru. Podobná situace je i na vedlejších tazích.

S opatrností musejí počítat řidiči i ve vyšších polohách Prostějovska, i tam se mohou ve vyšších polohách tvořit sněhové jazyky. Zatímco hlavní silnice jsou mokré, na vozovkách udržovaných inertně leží ujetá vrstva sněhu krytá posypem. S rozbředlým sněhem na cestách musejí počítat i motoristé na Olomoucku i Přerovsku, i tam je opatrnost nutná. Dálnice v kraji jsou mokré po chemickém ošetření, sjízdné by měly být bez omezení.

Teplota v kraji se dnes nad ránem pohybuje v rozpětí od minus šesti do minus jednoho stupně, většinou je zataženo, ale už nesněží.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky ČR, počasí, silnice, sjízdnost, Olomoucký

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.