sobota 27. dubna 2024 Jaroslav

Město bude opravovat komunikace. Na údržbu a opravy vydá skoro 60 milionů korun

Olomouc chystá stavební úpravy silnic, mostů, chodníků, podchodů nebo také veřejného osvětlení, zastávek či semaforů. Na opravy město vydá přes 56 milionů korun.

Kvůli rozsahu poruch či náročnosti je potřeba k většině opravám přistupovat na základě zpracování projektů. Letos dojde k realizaci akcí pro které už je projektová dokumentace zpracovaná. Jsou to dlouhodobě řešené akce, které je nutné postupně realizovat.

„Největší položkou v letošním seznamu velkých oprav je určitě oprava místních komunikací v ulicích Krakovská a Rokycanova za 11 milionů korun. Mimo silnice jsou do této opravy zahrnuty také chodníky, vjezdy, parkovací stání a vegetační úpravy,“ popisuje plánované opravy náměstek primátora Martin Major. Další důležitou položkou je oprava vozovky v Okružní ulici v úseku tř. Míru až Dělnická. V Holici pak bude pokračovat oprava komunikace na Návsi Svobody. Tam město vymění povrch silnice. Tyto opravy vyjdou celkem na 14 milionů korun.

Mimo výše zmíněných akcí se opravy dotknou ulic Hrnčířská, tř. Svornosti, Na Zábraní, tř. Spojenců a 17. listopadu. Město také opraví lávky přes Mlýnský potok v ulici Vlkova a most přes Moravu U Dětského domova.

„Ceny uvedených oprav vychází z projektových dokumentací a je tedy možné, že po vysoutěžení zhotovitele budou konečné náklady nižší. Pakliže by se nám podařilo takto ušetřit, má odbor dopravy a územního rozvoje v zásobníku pro letošní rok ještě dalších pět oprav v celkovém objemu zhruba čtyři a čtvrt milionu korun, které bychom mohli v případě finančních úspor provést,“ uzavírá náměstek Major.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Jan Luxík

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.