pondělí 29. dubna 2024 Robert

Kraj reaguje na zvýšenou poptávku cestujících. Do Jeseníků pojede více spojů

Olomoucký kraj od 16. ledna zvedne počet autobusů a posílí vlaky, které míří do Jeseníků. Důvodem je zvýšení zájmu lidí o cestování do hor. Co se autobusů týče kraj vyšle posilové linky nad rámec jízdního řádu. U spěšných vlaků přidá do souprav další vozy.

„S ohledem na skutečnost, že chce Jeseníky v poslední době navštívit stále více lidí, začaly být autobusy i vlaky přeplněné. Zaznamenali jsme negativní reakce cestujících, kteří se do spojů vůbec nedostali. Proto jsme se s dopravci domluvili na posílení – a to už od tohoto víkendu,“ uvedl náměstek hejtmana pro oblast dopravy Michal Zácha.

Znamená to například, že spěšný vlak, který vyráží v sobotu v půl osmé ráno na trasu Zábřeh – Jeseník bude posílen o jeden vagon. Pozdější spoj bude mít o víkendech navíc dva vagony. „Kapacita vlaků, u kterých dojde k posílení, bude o víkendech 232 míst k sezení. Ve spěšném vlaku číslo 1403 pak bude o nedělích dokonce 312 míst pro sedící pasažéry,“ sdělila ředitelka Koordinátora integrovaného dopravního systému Olomouckého kraje Kateřina Suchánková.

Posílení autobusové dopravy se týká sobotních spojů s odjezdem po osmé hodině z Olomouce. Z Jeseníku pojede posilový spoj ve před třetí hodinou odpoledne. V neděli budou časy podobné. Spoj z Jeseníku ale pojede už v půl třetí.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto pixabay. com

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.