středa 24. dubna 2024 Jiří

Stavbu roku mohou letos vybírat také obyvatelé Olomouckého kraje. Soutěž má desáté narozeniny

V soutěži Stavba roku Olomouckého kraje, která má v letošním roce desáté narozeniny, budou moci hlasovat i lidé. Většinu vítězů vybírá odborná porota, kromě toho však pořadatelé nově zařadili také Cenu laické veřejnosti.

"V Olomouckém kraji vznikla spousta nových a krásných staveb, které si ocenění určitě zaslouží. Svědčí to mimo jiné o tom, že máme v našem regionu mnoho šikovných firem, řemeslníků a projektantů," láká k účasti v soutěži hejtman Olomouckého kraje Josef Suchánek (PirSTAN).

Lidé mohou hlasovat prostřednictvím webu cenykraje.cz. V každé kategorii mohou zvolit jednu stavbu, cenu laické veřejnosti získá ta, která dostane nejvíce hlasů. Na výběr je celkem z pěti kategorií, kde jsou například dopravní stavby, objekty určené k bydlení nebo úspěšné rekonstrukce. Lidé mohou dát hlas třeba opraveným církevním památkám, rekonstruované školce, rozhlednám, cyklostezce nebo nové tramvajové trati. Celkem jsou v soutěži desítky možností.

Soutěž podle tiskové zprávy zajišťuje Olomoucký kraj ve spolupráci s Českou komorou autorizovaných inženýrů a techniků, Svazem podnikatelů ve stavebnictví a společností Omnis Olomouc. Hlasování pro Cenu laické veřejnosti končí 31. března.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Olomoucký kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.