středa 24. dubna 2024 Jiří

Pohřešuje se muž, své léky si zapomněl doma a může mu jít o život

Přerovští kriminalisté od 10. června 2016 pátrají po jednašedesátiletém Stanislavu Mokrovicsovi z Přerovska.

AKTUALIZACE: Policie odvolala pátrání následující den, pán byl nalezen zdráv a bez zranění. 

Pohřešovaný Stanislav Mokrovics se narodil 4. června 1955, žije trvale bytem v okrese Přerov. Je přibližně 180 centimetrů vysoké, silnější postavy, má modré zapadlé oči, oválný obličej, s jemným strništěm šedých vousů.

Vlasy má oholené a ve vlasové části má na pravé straně výraznou jizvu po zranění. Pohřešovaný muž je zdánlivého stáří 55 – 60 let a chodí nakloněný dopředu pomalou kolébavou chůzí s nápadně krátkým krokem. 

Popis oblečení: pohřešovaný by na sobě měl mít oblečenou šusťákovou bundu fialové (švestkové) barvy, pod bundou modro fialovou košili, šedé kapsáčové kalhoty, nazouvací boty, s sebou by měl mít igelitovou tašku.

"Jedná se osobu s omezenou svéprávností. Může být ohrožen na životě či zdraví, protože pravidelně užívá léky na epilepsii, Parkinsonovu nemoc a štítnou žlázu a tyto léky u sebe nemá," oznamuje policejní mluvčí František Kořínek.

Dne 9. června 2016 si pohřešovaný kupoval v Hranicích na Moravě jízdenku na vlak do Vídně.

"Policie ČR žádá občany o poskytnutí informací k osobě Stanislava Mokrovicse v pracovní dobu 7:00 – 15:00 hodin na telefonní linku 974 778 336, 974 778 337, případně kdykoliv na bezplatnou linku 158," dodává Kořínek. 

 

Tisková zpráva | Foto PČR

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.