středa 17. dubna 2024 Rudolf

FOTOREPORT: Konečně jsme se dočkali, Krokodýlek je otevřený. Jaké jsou první dojmy?

V Olomouci před několika dny otevřeli jedno z největších dětských center na Moravě. Krokodýlek se pyšní obrovskou hrací plochou a nevídanými atrakcemi, které v každém běžném dětském koutku neuvidíte. Atrakcí je navíc bezmála třicet, takže pro návštěvu si vyhraďte minimálně půlden – vaše dítě nebude chtít domů.

Tedy pokud máte dítě větší. Co se týče atrakcí pro malé děti, těch je v Krokodýlku celkem málo. Jsou ale důmyslně propracované, hračky voní novotou, vše je funkční a děti se opravdu dlouho vyhrají. S malými dětmi (cca do 3 let) zde můžete navštívit kolotoč s koníčky, trampolínu (těch je tady opravdu hodně, takže snad nehrozí, že vás ušlapou starší děti) nebo koutek hned u vstupu, kde je bazén s kuličkami, bohatě vybavená kuchyňka, různé prolézačky a pirátský domeček. Hned za trampolínami jsou k dispozici také zábavní tabule s různými kuličkami, světýlky, hrami, kde si každé malé dítě najde to své. S mým ročním synem jsme zde strávili dvě plně využité hodiny.

Pro starší děti je Krokodýlek hotovým rájem. Vybavte je papučkami (např. loď hodně klouže) a pusťte je do tohoto kouzelného světa. Děti čeká velké jezírko s lodičkami, které se dají jednoduše ovládat, je to ale celkem nebezpečná atrakce, a tak zde musí být vždy přítomen asistent atrakce. Nosnost lodičky je 50 kg, mě se synem ale pustili a dítku se projížďka po vodě moc líbila.

V obrovské pirátské lodi najde zalíbení každý kluk, pod lodí je navíc prostor s děly, ze kterých mohou děti střílet pěnové balonky. Všudypřítomná lana, prolézačky a schovky vaše dítě bezpečně zabaví. Pro skákavé děti jsou zde dvě velké nafukovací atrakce – krokodýl, který v určitých intervalech otevírá tlamu – děti rychle vlezte dovnitř! – a zase ji zavírá a také nafukovací pudink. Zaskákat si mohou děti také na trampolínách a poté už je čeká obrovská skluzavka, jakou známe maximálně z aquaparků. Menší skluzavka se nachází také u pirátské lodi, pro moje roční dítko ale ještě rozhodně nebyla. Děti si mohou také zahrát fotbal nebo si zajezdit na motorkách – tato atrakce je ale zpoplatněna. Většina atrakcí je určena dětem od tří let a u některých atrakcí budou na vaše děti dohlížet asistenti.

Personál je zde vesměs milý, nápomocný, asistenti atrakcí hned poradili, cokoliv jsme nevěděli. U některých atrakcí jsem si totiž nebyla ani já jistá, jak se správně používají. Obsluha u baru a u vstupu se ještě zaučovala, ale s tím se dá počítat. U vstupu dostanete čipové hodinky, kam se načítá vaše útrata, a platíte až při odchodu.

Pro doprovod je zde posezení, ze kterého máte dobrý výhled na děti a můžete si dát něco dobrého k zakousnutí. Nabídka byla však velmi omezená – kromě pár druhů džusů, kávy a Kubíků pro děti zde nic víc nebylo a také k jídlu nabízeli pouze pizzu, řízek a špagety. Je ale možné, že tato nabídka byla daná pouze tím, že se podnik teprve rozjíždí. Nenabídnout maminkám dezert a dobrou kávu by totiž mohlo mít fatální následky.

Krokodýlka rozhodně doporučuji jako skvělou alternativu vyžití dětí při nadcházejících pochmurných dnech a budu doufat, že majitelé budou nadále investovat prostředky pro udržení upravených, čistých a funkčních atrakcí. Když se totiž rozhlédneme po olomouckých dětských koutcích, najdeme všude ty stejné oprýskané atrakce a rozbité hračky. A to by byla v Krokodýlkovi velká škoda.

Zde ještě pár mých tipů pro maminky:

  • Krokodýlek se nachází na Lazcích, kousek od Lidlu. Před ním je velké parkoviště, kde pohodlně bezplatně zaparkujete. Pro maminky s kočárky je přístup také pohodlný (dostupnost z města už tak pohodlná není).
  • Atrakce dost kloužou. Nejvíc nebezpečné mi to přišlo na mostě do pirátské lodi, kde jsem sama bruslila. Přímo pod mostem je ono jezírko s lodičkami.
  • Atrakce vypadají bezpečně, stejně bych ale děti varovala, aby se kolem sebe rozhlížely. Výjezd z těch obrovských skluzavek je jen málo označený a děti ho mohou přehlédnout. Netuším ale, v jaké rychlosti děti dolů přijedou.
  • Teplota byla v centru moc příjemná, akorát na triko s dlouhým rukávem, maximálně lehkou mikinu pro málo běhavé děti.
  • Celou dobu našeho pobytu jsem dítě napájela vlastním čajem (v prostorách mimo hernu) a personál se na nás usmíval. Vypadá to, že tady nás nebudou terorizovat za vlastní pití.

Čtěte více:

 

Autoři | Foto Adéla Staníková

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.