pátek 29. března 2024 Taťána

V Olomouci se opravují další pěší lávky. Město investuje více než tři miliony

Dvě lávky pro pěší čeká v letních měsících rekonstrukce. Opravy se dočká lávka u olomoucké Sportovní haly a lávka přes řeku Bystřici v Olomouci-Hodolanech. Město do nich investuje více než 3 miliony korun.

Přes lávku u Sportovní haly již chodci neprojdou. V pondělí 3. července si místo převzala stavební firma a začala s rekonstrukcí za téměř 1,5 milionu korun. Během tří měsíců projde lávka celkovou opravou. „Je nutné sanovat ocelovou konstrukci včetně navazujících opěrných zídek, nové bude v tomto místě také opevnění koryta Mlýnského potoka. Po opravě bude mít lávka samozřejmě i novou dřevěnou mostovku a zábradlí,“ popsal primátor Antonín Staněk.

Zhruba v polovině července se k opravě lávky u Sportovní haly přidá také lávka přes řeku Bystřici z Libušiny ulice v Hodolanech. Chodci i cyklisty hojně využívanou lávku čeká sanace nosné ocelové konstrukce, pilířů a opěr. Opravou projde betonová mostovka, kterou pokryje nová izolace. „I zde bude stavební firma upravovat vstupní části mostu a opevnění koryta řeky,“ vypočítal primátor Staněk. Rekonstrukce přijde na zhruba 1,8 milionu korun.

Další plánovanou opravou má zanedlouho projít také lávka pro pěší přes Mlýnský potok, která v Olomouci propojuje ulice Dobrovského a Václava III.

Do oprav mostů a lávek město významně investovalo také v roce 2016. Za více než 8 milionů korun prošly obnovou celkem tři mosty přes Mlýnský potok, jeden most přes řeku Oskavu v městské části Chomoutov a zásadní oprava proměnila také frekventovanou lávku pro pěší přes Mlýnský potok z nábřeží Přemyslovců do ulice U reálky.

Tisková zpráva | Foto Google maps

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.