pátek 29. března 2024 Taťána

Během letní Flory se uzavřou Smetanovy sady. Za vratnou kauci bude možnost parkem projít

Řadu novinek si pro návštěvníky letošní letní etapy mezinárodní květinové výstavy a zahradnického veletrhu Flora Olomouc (17. - 20. srpna) připravili organizátoři této nejvýznamnější výstavnické akce svého druhu u nás ze stejnojmenného olomouckého výstaviště.

Vedle několika programových vylepšení a zvýšení komfortu nabídnou návštěvníkům i možnost získat zdarma jízdenku na městskou hromadnou dopravu. Nový a přehlednější bude také systém průchodů přes Smetanovy sady, které se během květinových výstav lidem bez platné vstupenky uzavírají.

Uzavření olomouckých Smetanových sadů v době tří etap květinové výstavy Flora je nutnou daní za to, že areál výstaviště je umístěn právě v tomto historickém městském parku. Pro všechny, kdo během velkolepých květinových přehlídek potřebují skrze sady projít, aniž by právě chtěli výstavu navštívit, má organizátor, společnost Výstaviště Flora Olomouc, připraven systém průchodek fungující na principu vratné kauce, na níž zájemce obdrží časově omezené povolení parkem projít. Na pokladně u východu jsou mu pak peníze proti platné průchodce beze zbytku vráceny.

„Abychom zejména lidem, kteří ráno přes Smetanovy sady míří za prací, co nejvíce usnadnili jejich cestu, měníme od letošní letní etapy Flory systém průchodek. Nově bude náš areál ve Smetanových sadech uzavřen již od šesti hodin ráno, ale s tím, že průchodky s vratnou kaucí ve výši 150 korun budou k dispozici na všech pokladnách, a to na vstupu i východu z parku. Tento režim bude po všechny dny od čtvrtka do neděle během výstavy platit vždy do půl deváté, kdy se na pokladnách začnou prodávat vstupenky. Od této chvíle do šesti odpoledne budou průchodky k dispozici už jen na dvou pokladnách: při vstupu z Vídeňské ulice nedaleko přírodovědecké fakulty a také v ulici U Botanické zahrady směrem na jižní městská sídliště. Tento systém už lidé znají z předchozích let i letošní jarní etapy květinové výstavy,“ uvedla obchodní náměstkyně Výstaviště Flora Olomouc Eva Fuglíčková s tím, že nový režim by měl být přehlednější a umožní zájemcům pohodlný pohyb po celém parku prakticky až do zahájení výstavnického programu v devět hodin.

Během ranního průchodkového provozu zůstanou uzavřeny pouze dvě pokladny - jedna před pavilonem A z Wolkerovy ulice a druhá při vstupu do Rudolfovy aleje v Polské ulici. „V obou případech jsou však na místě pokladny dvě, takže to pro veřejnost neznamená žádné omezení,“ doplnila Fuglíčková.

Uzavření Smetanových sadů se dotkne i cyklotras, které v nich vedou. Objízdné trasy nebudou během výstavy stanoveny, cyklisté mohou využívat běžné komunikace v Polské, Wolkerově a Vídeňské ulici dle platných dopravních předpisů.

Tisková zpráva | Foto Mister No [CC BY 3.0 (http://creativecommons.org/licenses/by/3.0)], via Wikimedia Commons

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.