středa 24. dubna 2024 Jiří

Muž, který napadl kontrolory EET v Prostějově na hokeji, je obviněný a hrozí mu čtyři roky

Policisté dopadli a obvinili šestadvacetiletého muže za napadení dvojice úředníků finančního úřadu při kontrole dodržování povinností při elektronické evidenci tržeb (EET). Stalo se to v březnu na prostějovském zimním stadionu během hokejového zápasu klubů Jestřábi Prostějov a Rytíři Kladno. Muže obvinili policisté ve čtvrtek, za dva trestné činy mu hrozí až čtyřleté vězení, řekla policejní mluvčí Miluše Zajícová.

Muže policisté obvinili z výtržnictví a násilí proti úřední osobě. „Muž nejprve slovně oba poškozené, kteří kontrolovali prodejní stánek, urážel vulgárními výrazy. Pak začal přemisťovat zboží, které bylo předmětem kontroly, a vzápětí na ně převrátil prodejní stolek," popsala případ policejní mluvčí. Pracovnici úřadu podle policistů poté vytrhl z ruky protokol o prováděné kontrole a utekl s ním.

Policisté původně informovali o tom, že úředníky napadli neznámí pachatelé, kteří je častovali vulgárními výrazy a polili je pivem. Pracovníka úřadu poté několikrát udeřili a s jeho kolegyní se přetahovali o kabelku takovým způsobem, že utrpěla drobné zranění na ruce, uvedla v březnu policejní mluvčí. Incident tehdy potvrdila také mluvčí Finančního úřadu pro Olomoucký kraj Zuzana Žabčíková. Napadeni byli podle ní oba úředníci, jeden z nich musel být ošetřen na úrazovém oddělení Nemocnice Prostějov.

Povinnost účtovat v EET, kterou úředníci na místě kontrolovali, se od 1. prosince 2016 týká restaurací a ubytovacích služeb, od 1. března 2017 se do EET zapojili podnikatelé v maloobchodě a velkoobchodě. Finanční úřad loni v Olomouckém kraji uskutečnil 2453 kontrol zaměřených na dodržování těchto povinností, jeden či více prohřešků zjistil u 430 daňových subjektů. Loni za to úředníci uložili pokuty ve výši 1,88 milionu korun.

Autoři | Foto Facebook Fans of Prostějov

Štítky EET, kontrola, hokej, Prostějov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.