čtvrtek 28. března 2024 Soňa

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Dojíždět a pracovat v provozu mimo město už není problém, shodují se zaměstnanci z Mora Moravia

PR článek

Společnost MORA MORAVIA určitě netřeba dlouze představovat – od fanouška na hokeji, který skanduje v Plecharéně jméno továrny, až po maminku, která doma na spotřebičích značky Mora vaří, všichni vědí, čím se MORA MORAVIA zabývá. Společnost oslavila v roce 2015 stodevadesáté výročí od svého vzniku a tento rok dá příležitost desítkám nových lidí, aby se podíleli na výrobě nového produktu na zbrusu nové, moderní výrobní lince.

MORA MORAVIA sídlí v Hlubočkách – Mariánském Údolí, nicméně pracují tam lidé prakticky z celého Olomouckého kraje. MORA MORAVIA dělá vše proto, aby dojíždění pro jejich pracovníky nebylo překážkou. „Protože do výroby potřebujeme větší množství pracovníků, je jasné, že musíme dát příležitost i lidem, kteří bydlí ve větší vzdálenosti od Mariánského Údolí,” říká personalista z MORA MORAVIA, Petr Hlavinka. „Pracují u nás jak místní lidé, kteří bydlí v Mariánském Údolí či přilehlých vesnicích, ale také lidé z Olomouce, Přerova nebo Prostějova,” dodává Hlavinka.

Jeho slova potvrzuje i třiapadesátiletá Zdenka Pokorná, která dojíždí do MORA MORAVIA právě z Přerova. Od roku 2015 pracuje v MORA MORAVIA jako kmenový zaměstnanec, předtím pracovala jako agenturní zaměstnanec, ale rovněž pracovala ve stejné firmě. „Dříve, když jsem ještě neměla pracovní smlouvu přimo zde ve firmě, dělala pracovní agentura z Přerova svozy autobusem, to bylo velmi příjemné a v Mariánském Údolí jsem byla za chvíli. Od roku 2015 tady pracuji už jako regulérní zaměstnanec, a měla jsem trochu obavy z dojíždění po vlastní ose,” říká Zdenka Pokorná. Její obavy ale byly zbytečné – spoje z Přerova do Olomouce jsou časté, a z Olomouce do Mariánského Údolí je to už jen pár minut cesty vlakem. „Velké plus je také to, že MORA MORAVIA mi platí 30 % mých cestovních nákladů, což mi hodně ulehčilo rozhodování,” vysvětluje Pokorná.

Na opačné straně barikády, co se týče dojíždění, stojí osmapadesátiletý Radomil Petrlík. Ten naopak bydlí v Hrubé Vodě a od jara do podzimu dojíždí do práce na kole. „Pracuji tady už 13 let, a nemůžu si stěžovat. Mám zkušenost i z jiných, podobných provozů, a neuvěříte, ale i takové detaily, jako je to, že nemusíme nosit v práci ochrannou přilbu, je pro mne něco, co přispívá k mé spokojenosti tady,” říká Petrlík. Tím, že mu odpadají starosti s dojížděním, rozmluví se o něčem úplně jiném: „Víte, co tady hodně oceňuji? Jídlo. Máme tu na výběr ze šesti jídel, a vaří tu opravdu dobře,” říká Petrlík s plamínky v očích, protože se k obědu právě schyluje.

Petrlík i Pokorná se shodují i na dalších věcech, které by mohli přilákat nové pracovní síly do MORA MORAVIA. „Máme tu i pět týdnů dovolené, velkým plusem je také to, že se jede jen na dvousměnný provoz, což v tak velkých fabrikách nebývá úplně zvykem,” shodují se oba pracovníci.

  

Firma MORA MORAVIA nabírá do svého provozu nové zaměstnance na pozici strojírenský dělník. Na tuto pozici je požadováno minimálně základní vzdělání a je nutná manuální zručnost. Mzda po zapracování, včetně příplatků za odpolední směny a práci v sobotu činí 17 900 korun.

Pro více informací se můžete podívat na kompletní nabídku a požadavky firmy MORA MORAVIA, s.r.o. zde nebo přímo kontaktovat personální oddělení: personalni@mora.cz, tel.: 585 167 600 nebo 585 166 960.

V případě zájmu o pracovní pozici ve firmě MORA MORAVIA, s.r.o. vyplňte krátký dotazník:

Napište první písmeno abecedy.

* Povinné položky.

Autoři

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.