pátek 29. března 2024 Taťána

Centrum Olomouce bude kvůli opravám bez tramvají

Tramvajovou dopravu v Olomouci o víkendu zkomplikuje oprava kolejí, kvůli které nebudou tramvaje jezdit přes centrum města. Náhradní dopravu v tomto úseku zajistí autobusy, řekla mluvčí Dopravního podniku města Olomouce Magdalena Kopřivová.

"V sobotu a neděli bude v ulicích 8. května, Denisova a Pekařská probíhat oprava tramvajové trati. Stavební práce si vyžádají výluku tramvajového provozu," uvedla Kopřivová. Tramvaje proto o víkendu nebudou jezdit v úseku mezi hlavním nádražím a náměstím Národních hrdinů. "Náhradní doprava bude zajištěna výlukovými autobusy s označením X, které budou vedeny v trase mezi zastávkami Palackého a hlavní nádraží," uvedla Kopřivová.

Tramvajové linky 1 a 2 budou o víkendu nahrazeny linkou s označením U, která pojede po trase vedoucí z Nové Ulice přes náměstí Národních hrdinů do Neředína. "Linka 4 bude nahrazena linkou X4, která pojede v obou směrech přes tržnici a třídu Kosmonautů dle výlukových jízdních řádů," uvedla Kopřivová.

Tramvaje 7 budou jezdit po své trase, avšak jejich provoz se bude řídit výlukovým jízdním řádem. "Linky 3 a 5 budou provozovány beze změny podle platných jízdních řádů," dodala Kopřivová. (ČTK)

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.